Barış Anneleri tecride karşı ayağa kalkmaya çağırdı

Barış Anneleri,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı toplumu ayağa kalkmaya çağırdı, "AKP-MHP barbarca saldırıyor" dedi.

Barış Anneleri Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde açıklama yaptı. Toplantıya İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Eş Sözcüsü Gürbet Aydoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, Ezilenlerin Sosyalist Partisi(ESP) İstanbul İl Eş Başkanı Ezgi Bahçeci ve Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri katıldı.

'İMRALI AYNI BİR SİSTEMLE YÖNETİLİYOR'

Keskin, şöyle konuştu: ""Kürt kadınları büyük baskı altında. Köpekler kullanılarak işkenceler yapılıyor. Bugün yine kadınlara yönelik birçok gözaltı var. Bunların içinde barış anneleri de var. Bu saldırıya maruz kalanların tek bir talebi var; Kürt sorununun demokratik bir biçimde çözülmesi. Bunun ötesinde cezaevlerinde büyük bir tecrit var. Özellikle İmralı Cezaevinde. Başından beri İmralı Cezaevi ayrı bir sistemle yönetiliyor. Çok uzun bir süredir devam eden ağır bir tecrit sistemi devam ediyor. Bu tecrit aynı zamanda iç hukuka aykırı bir uygulama. Hükümlülerin hakları yasayla belirlenmiş olduğu halde, Öcalan ve orada bulunan diğer tutuklulara karşı bu hakların hiçbiri uygulanmıyor."
Barış Annesi Rewşan Döner, İmralı’da uygulanan tecridin tüm toplumu hedef aldığını dile getirerek, tecrit kalkmadığı süreci demokrasi ve barışın sağlanamayacağını belirtti.

'TECRİDE KARŞI AYAĞA KALKALIM'

Barış Annelerinden Behiye Duman, tüm topluma tecride karşı ayağa kalkma çağrısında bulundu. Tecridin işkence olduğunu ifade eden Duman, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Yıllardır Kürt kazanımlarına yönelik saldırıların olduğunu belirten Duman, “Bugün AKP-MHP var gücüyle barbarca Kürtlere saldırıyor. Cezaevindeki bütün insanlar şu an tecrit altında" dedi.