Baş: Güçleri birleştirip ‘HAYIR’a sahip çıkmak gerekiyor

Referandumun şaibeli sonuçlarını ANF’ye değerlendiren Birleşik Haziran Hareketi yönetim kurulu üyesi Erkan Baş, “Onlar bizim kazandığımızı kabul etmiyorsa, biz de onların verdiği kararı tanımayacağız” dedi.

Ülkenin her tarafından büyük bir ‘Hayır’ kuvvetinin çıktığını hatırlatan Baş, alanlarda güçleri birleştirip ‘Hayır’a sahip çıkmak gerektiğini vurguladı.

Erkan Baş, referandum seçim sonuçlarının gayri meşru olduğunu başından beri söylediklerini vurguladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kendi kanunlarını tanımayan bir karar aldığına işaret eden Baş, referandum sonuçlarının bir an önce iptal edilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin her tarafından çok büyük bir ‘Hayır’ kuvvetinin ortaya çıktığının hatırlatan Baş, “ ‘Hayır’ oyu vermiş olan yurttaşlarımız bu referandumu kazanmış oldukları biliciyle bunu zorbalıkla, güçle gasp etmeye çalışan iktidara karşı alanlarda güçleri birleştirmeli ve Hayır’a sahip çıkmalı” dedi.

‘HAKLARIN HUKUKUNU İNŞA ETMELİYİZ’

‘Hayır’ kampanyasında tıpkı Gezi günlerinde olduğu gibi çok farklı siyasi hareketlerin, eğimlerin, grupların, demokratik kitle örgütlerinin yan yana geldiği belirten Baş, bu süreçte gelişen yurttaşlık bilincinin daha da genişletmek; bu hak arama iradesini devam ettirmek gerektiğinin altını çizdi. Baş, “Bu birliğin genişlemesi geliştirmesi lazım ama her şeyden önce hakkımızın gasp edilmesine izin vermemiz lazım. Bu açıdan önce kendimizi ispat etmemiz lazım o yüzden de bu yan yana gelişler çok önemli” diye konuştu.

İptal edilene kadar bu seçim sonuçlarını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Baş şunları söyledi: “YSK’nın vermiş olduğu kararın sanki kesinmiş gibi bir siyasi stratejiyi geliştirmeyi doğru bulmuyorum. Biz kazandığımızı biliyor muyuz, evet biliyoruz o yüzden bunun arkasında durmamız lazım. Onlar bizim kazandığımızı kabul etmiyorlarsa, biz de onların verdiği kararı tanımayacağız. Madem bu ülkede hukuk, adalet, yasa yok, güçlü olan istediği hukuku uygulayabiliyorsa; o zaman bu ülkenin en büyük gücü halklardır ve bizde o güce güvenerek kendi hukukumuzu inşa etmeliyiz.”