Başaran: İşkenceci mantık Hasankeyf'te!

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Hasankeyf'teki gözaltı ve saldırıya tepki göstererek, "Hasankeyf’i kurtarmak için adım atmaya çağırıyoruz" dedi. 

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Hasankeyf'e sahip çıkmak isteyenlerin gözaltına alınması ve darp edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'İŞKENCECİ MANTIĞIN ÜRÜNÜ'

Gözaltıları kınayan Başaran, "Gözaltı sırasında otobüsün içine biber gazı sıkılması, insanların darp edilmesi işkenceci mantığın ürünüdür. AKP-MHP ittifakının ve İçişleri Bakanı’nın, insanlara işkenceyi ve kötü muameleyi reva gören bu yaklaşımını en sert biçimde bir kez daha protesto ediyoruz." dedi.

'HER İNSANIN SORUMLULUĞU'

"Sadece tarihi mirası değil oradaki bitki örtüsünü ve hayvan çeşitliliğini de yok edecek olan bu projeye karşı durmak, her insanın sorumluluğudur" vurgusunda bulunan Başaran, “Hasankeyf, tüm yönleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir. İnsanlık tarihine ve kültürüne saygı duyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları Hasankeyf’i kurtarmak için adım atmaya çağırıyoruz" dedi.