Başaran: Gençlik kongremize karşı tutuklama yapılıyor

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AKP'nin gençlik kongrelerini engellemek için siyasi soykırım operasyonlarına başvurduğunu belirtti.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın’ın tutuklanmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "MYK üyemiz tanımadığı, gizli tanık olarak nitelendirilen bir kişinin beyanları ile; ve yine etkin pişmanlıktan yararlanabilmek için Emniyet’in önüne koyduğu dilekçeyi imzalayan başka bir kişinin ifadesinin benzerlik gösterdiği gerekçesi ile, herhangi bir eylem iddiası ya da somut delil olmaksızın tutuklanmıştır" denildi.

'YARGI AKP'NİN ARKA BAHÇESİ'

Başaran, hukuksuzluğa şöyle dikkat çekti:

"Biz bu zihniyeti tanıyoruz. Cemaat’in gizli tanıkları da Emniyet’in yöntemleri de hafızalarımızdadır. Her türlü hukuksuzluğun mubah sayıldığı, ceza yargılamasının temeli olan ‘somut delil’ ilkesinin görmezden gelindiği, Emniyet tarafından yazılan senaryoların esas alınarak tutuklama kararlarının verildiği zamanları yaşıyoruz. Ne yazık ki, söz konusu partimiz ve üyelerimiz olunca, tarafsız ve bağımsız davranmaları şart olan yargı makamları nitelik değiştirmekte, iktidarın ve Emniyet’in talimatlarına göre hareket etmektedir.

Bu hukuksuzluklarla amaçlanan, HDP Gençlik Meclisi çalışmalarını yürüten üyelerimizin hazırlıklarını yaptığı 2. HDP Gençlik Kongresi'ni engelleyerek, üyelerimizin siyasi parti faaliyeti, kongre ve seçim çalışmaları yapmasını engellemektir."

Yargının iktidarın 'arka bahçesi' olduğuna işaret eden Başaran, "İktidarın yargı eliyle demokratik siyaseti işlevsizleştirme çabası er ya da geç boşa çıkacaktır" mesajını verdi.