Başaran: Oruç gazeteci, iktidar medyası kukla

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Gazeteci Aziz Oruç'u hedef alan medyaya tepki gösterdi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Aziz Oruç gazetecidir. İktidar medyasının yaptığı ahlaksızlıktır" dedi.
Başaran, "Gazeteci Aziz Oruç ile HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek'in geçtiğimiz hafta gözaltına alınmasının ardından, iktidar medyası yeniden algı senaryolarını, partimize karşı kirli savaş yöntemlerini devreye koymaya başladı" dedi.
Başaran, iktidar medyasının AKP-MHP'nin kuklası olduğunu vurguladı.

'KONUNUN ASLI ŞU...'

"Konunun aslı şudur" diyen Başaran, şunları anlattı:
"Aziz Oruç'un ailesi gece 03.00'de vekilimizi aramış ve Ermenistan tarafından sınır dışı edildiğini, ayakkabı ve montunun alındığını, yürüyerek Doğubayazıt ilçesine geldiğini ve donma tehlikesi geçirdiğini kendisine söylemiştir. Bunun üzerine vekilimiz ilçe eşbaşkanını arayarak, kendisini yönlendirmiştir.
Ayrıca haberde iddia edildiği gibi güvenli bir yere nakli söz konusu olmayıp, Aziz Oruç avukatıyla beraber Diyarbakır'da savcılığa gitmek üzere yola çıkmışken gözaltına alınmıştır.
Gerçekleri yansıtmayan saçmalıkları yazanların ne Türkiye gerçekliğinden ne meslek etiğinden ne gazetecilikten ne de HDP'den haberi vardır."
Başaran, açıklamasının sonunda şu mesajı verdi:
"Tarih, gazete manşetlerinde, televizyon ekranlarında hedef gösterenleri değil, Ahmet Kaya'yı, Tahir Elçi'yi ve onlar gibi nice büyük değeri yazacak."