Basın emekçilerinin duruşmaları görüldü

  Özgür Gündem'le dayanışma gösteren Veysi Altay ve DİHA Muhabiri Şerife Oruç'un duruşmaları görüldü. Gazeteci Necla Demir'e de dava açıldı.

BATMAN
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Şerife Oruç’un “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hakkında açılan davanın 13’üncü duruşması, Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Mahkeme heyeti, Oruç hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi ve duruşmayı 12 Mayıs'a erteledi.

İSTANBUL
Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için bir günlüğüne Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan yönetmen Veysi Altay'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Çağlayan’daki İstanbul 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Altay katılmadı.
Mahkeme heyeti, Altay’ın müdafilerine esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için gelecek celseye kadar süre verdi. Heyet, Hüseyin Sözügen hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına karar verdi ve duruşmayı 28 Şubat'a erteledi.

DEMİR'E DAVA
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Gazete Karınca'nın eski imtiyaz sahibi Necla Demir hakkında CİMER’e yapılan isimsiz bir ihbar üzerine "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Cumhurbaşkanına hakaret”  iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.
İddianame Bakırköy 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 13 Mayıs’ta görülecek.