Başkanın kızına çalışmadan maaş

AKP’li Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın kızı olan İlknur Karakaya, Haziran 2021’den beri işe girdiği ama gelmediği Van/Tuşba Belediyesi’nde maaş alıyor.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, AKP’li Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın kızı İlknur Karakaya’yı işe aldı. Haziran 2021’den beri çalışıyor görünen, ancak Van gelme gereği duymayan Karakaya’ya düzenli maaş ödeniyor. 

Muş’ta 2014’ten beri AKP’den Belediye Başkanlığı yapan Feyat Asya, daha önce Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet-Sen ile Memur-Sen’de başkanlık yaptı. Hac organizasyonlarında da sık sık görev alan ve kendini mütedeyyin bir kişi olarak tanıtan Asya’nın ismi yolsuzluklarla gündemde. Öyle ki Asya’nın eli, Tuşba Belediyesi’ne kadar uzandı.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ile rant ilişkileri bulunan Asya, Haziran 2021’e kızı İlknur Karakaya’yı Tuşba Belediyesi’nde sözleşmeli olarak işe aldırdı. Tuşba Belediyesi’nde çalışıyor gözüken Karakaya, hiç işe gelmeden maaşını alıyor. Geçtiğimiz hafta bu konu HDP’li Belediye Meclis üyeleri tarafından Tuşba Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi. Akman, HDP’li encümenlere ‘Almışsam ben almışım, kimseyi ilgilendirmez. Doğru da yaptım’ yanıtını verdi.