BastA’dan Yeşil Sol’a destek

İsviçre’nin Basel kantonunda örgütlü olan BastA Partisi Yeşiller Sol Partisi'ne destek olacağını ilan etti.

HDP’yi kardeş parti olarak gördüğünü ifade eden BastA partisi eşbaşkanı Sina Deiss ve parti sekreteri Franziska Stier yaptıkları açıklama ile HDP’ye dolayısıyla Yeşil Sol Parti’ye destek sunacaklarını dile getirdi.

BastA Partisi Eşbaşkanı Dina Deiss HDP’yi kardeş parti olarak gördüklerini ifade ederek “HDP bizim kardeş partimiz olduğu için tüm desteğimizi tabi ki HDP’ye vereceğiz. Parti olarak yaptığımız toplantıda, yoldaṣlarımıza ve arkadaşlarımıza somut olarak nasıl bir destek sunabiliriz, neler yapabiliriz? diye konuştuk” açıklamasında bulundu.

HDP VEYA YEŞİL SOL FARK ETMEZ

HDP’ye yönelik baskıları yakından takip ettiklerini dile getiren Sina Deiss Türkiye’nin artık demokratik bir ülke olmadığını ifade etti. Türk devletinin bu baskıcı faaliyetlerine İsviçre ve Avrupa devletleri tarafında göz yumulduğuna vurgu yapan Deiss “HDP üzerindeki baskı ve yasaklama davaları artık Türkiye'nin demokratik bir devlet olmadığını gösteriyor. İsviçre ve Avrupa devletleri bu baskılara göz yumuyorlar. HDP, bu tür baskıları tanıyor ve biliyor. Buna karşı nasıl mücadele edeceğinin yollarını da biliyor. Kendini nasıl savunacağını biliyor. HDP veya Yeşil Sol Parti olarak seçime girmesi bizim açımızda hiç fark etmiyor. Seçime nasıl girerlerse girsinler bizim dayanışma ve desteğimiz hep devam edecek” dedi.

SEÇİMLERİ TAKİP EDECEĞİZ

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimleri bir delegasyon olarak takip edeceklerine dile getiren Deiss dayanışmanın önemine dikkat çekti. Deiss “Hem enternasyonal hem de İsviçre’den gidecek delegasyonları daha güçlü desteklemek için buradan yerelden ilişki ağlarımızı, insan hakları kurumlarını, feminist kadın hareketleri ile ilişkileneceğiz ve mümkün oldukça enternasyonal düzeyde bu seçimlere ilgiyi çekeceğiz. Bu seçimlerde gözlemci delegasyonlar önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Dişilişkiler komisyonumuzda olan federal parlamento milletvekili ve AKPM başkan yardımcısını Sibel Arslan’da  bu süreci takip edecek. İkinci bir Cizre’nin yaşanmasını istemiyoruz. Bundan dolayı uluslararası delegasyonların ve UECD’in orda olması önemlidir” dedi.

Dayanışmanın önemli olduğuna vurgu yapan Deiss sadece Türkiye’de değil İsviçre’de de seçim çalışmalarına destek sunacakları dile getirdi. İsviçre’de yaşayan ve oy kullanacak çok dayıda insanın olduğu ifade eden Deiss “Örmeğin Sosyal medya hesaplarımız üzerinde secimlere katılım için çağrıları paylaşacağız. Özellikle Avrupa, İsviçre ve Basel’de yaşayan insanların seçime gitmesi ve oylarını kullanmaları önemlidir” dedi.