Batman'da 2 tutuklama, İzmir'de 5 gözaltı

Batman'da 1'i çocuk 2 kişi tutuklanırken, İzmir'de de 5 kişi gözaltına alındı.

AKP-MHP rejimi, İmralı tecridine sessiz kalmayan Kürt halkı ve dostlarına dönük siyasi soykırım uygulamalarını sürdürüyor.

BATMAN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Batman Atatürk Bulvarı Basın Kavşağı’nda 28 Nisan’da “insan zinciri” oluşturarak yolu trafiğe kapattıkları gerekçesiyle evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan 8 HDP’liden 6’sı, 2 Mayıs'ta sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı. 

Olayla ilgili 7 Mayıs’ta gözaltına alınan 8'inci sınıf öğrencisi W.K. (15) ile üniversiteye hazırlanan Muhammed Şerif Çiçekli (18), dün adliyeye sevk edildi. İki kişi, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" ve "trafik akışını engellemek” iddialarıyla tutuklandı.

İZMİR

Tecride karşı ve açlık grevlerine dikkat çekmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde dönüşümlü olarak açlık grevine giren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 4 kişi ve bir tutsak yakını, sabah evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan ESP ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Meclis Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Satiye Ok, ESP üyeleri Kerim Altınmakas, Özlem Tunç, Sinan Tekdemir, Ertürk Yılmaz ile tutsak yakını Cemile Yerdut İzmir TEM Şubesi’ne götürüldü.