Batmanlılardan Şenyaşar ailesine ziyaret

Batman’dan bir heyet, Urfa’da katledilen yakınları için adalet eyleminde bulunan Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Aileyi nöbet eyleminin 543’ünci gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü, Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARİ-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri ziyaret etti.

HDP Urfa Gençlik Meclisi üyelerinin de eşlik ettiği ziyaretçileri, anne ve oğlu “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda açtıkları “Adalet Sergisi”nde karşıladı. 

MEBYA-DER yöneticisi Ekrem Değirmenci, eylem sırasında yaptığı konuşmada “Bir devlet, ‘hukuk devletiyim’ diyorsa ailenin adalet talebini karşılaması gerek. Bu olay herkesin gözleri önünde yaşandı. Bu gizli bir katliam değil. Hukuk uygulanırsa bu ailenin talebi yerine gelir. Aile, 543 gündür sadece adalet istiyor. Dün 1 Eylül Dünya Barış Günü idi. Her şeye rağmen biz barış istiyoruz. Umutsuz değiliz. Bu mücadele başarıya ulaşacak” dedi.

Barış Annesi Sultan Azboy, katledilen aile bireylerini hatırlatarak, “Bu insanlar Kürt olduğu için katledildi. Bu anne adalet bekliyor. Adalet nerede? Bütün dünya bunu görsün. Bütün engellemelere rağmen bu anne burada. Aileye zulüm ediliyor. Herkes kendini ailenin yerine koymalı. ‘İnsanım’ diyen herkes buna ses çıkarsın. Bu anne için artık adalet gelsin. ‘Müslümanız’ diyorlar, Müslümanlar nerede?” şeklinde konuştu.

Barış annesi Hori Acar ise şöyle konuştu: “Bizi öldürüyorlar ‘barış’ diyoruz, kaybettiriyorlar yine ‘barış’ diyoruz. Tutukluyorlar yine ‘barış’ diyoruz. Kürt olduğumuz için buna maruz kalıyoruz. Bu ailede Kürt olduğu için katledildi ve adalet sağlanmıyor. Ne hakkınız var bu aileye bunu yaşatıyorsunuz? Tecavüzcüler, katiller sokakta ama annenin oğlu 4 yıldır tekli hücrede tutuluyor. Ne yaparsanız yapın aile ile yan yana olmaya devam edeceğiz. Adalet gelene kadar aile ile dayanışma içinde olacağız.”