'Bayram dayanışma ve birliğe vesile olsun'

Kurban Bayramı'nı kutlayan parti ve kurumlar, Kürt halkını dayanışmayı büyütmeye ve ulusal birliği sahiplenmeye çağırdı.

PYD Genel Meclisi, tüm şehit ailelerinin ve gazilerin bayramını kutlayarak, barış ve huzur temennisinde bulundu.
Açıklamada, koronavirüs salgınının giderek yayıldığı, Türk çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırmaya devam ettiği ve bölgede insanlık suçu işlediği belirtildi. Halklara çağrı yapılan açıklamada, bu gelişmeler karşısında birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
PYD, halkı salgına karşı önlemler konusunda uyardı.

KCDK-E: TÜRK DEVLETİ BAYRAMDA DA KATLEDİYOR

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, "Kürdistan'ın tüm parçaları üzerinde süren işgal tehditlerinin yoğunlaştığı günlerde Kurban Bayramı’na giriyoruz" diyerek, şunları kaydetti:
"Zalim, işgalci ve soykırımcı Türk devletine karşı ulusal birliğimizi her zamankinden daha fazla sahiplenmeliyiz. Sahtekâr Erdoğan ve hükümeti dün olduğu gibi bugün de bayram arifesinde Şengal, Güney Kürdistan ve Rojava olmak üzere tüm Kürdistan’da işgal saldırılarını devam ettirmektedir. Din, ahlak ve hukuk tanımayan diktatör Erdoğan ve AKP devleti halkımızın ve demokrat muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecektir. Bayram vesilesiyle halkımız bayram ziyaretlerinde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını daha da büyütmeli, başta Şehba olmak üzere ülkede muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip, ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirmelidir."

KOMAW: ÖZGÜR KÜRDİSTAN'DA KUTLAYALIM

KOMAW tarafından yayımlanan bayram mesajında da şöyle denildi:
"Her halkın tarihinde kuşkusuz önemli günler ve aylar vardır. Kürt halkının da tarihinde hem dini, hem de ulusal bayramlar vardır. Bunlardan biri Kurban Bayramı'dır. Kurban Bayramı'nın özelliği, küskünlerin barışması ve halkların sosyal ilişkilerin gelişmesine vesile olur.
Başta şehit ailelerinin, İslam aleminin ve demokrasi mücadelesini veren tüm halkımızın bayramını kutluyoruz. İleride özgür Kürdistan’da kutlamamıza vesile olmasını diliyoruz."

CÎK: İNSAN KANI DÖKENLE HESAPLAŞMA ZAMANI

Kürdistan İslam Topluluğu (Civaka Îslamiya Kurdistan-CÎK), Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. "İnsanların artık kurban edilmediği bir bayram olsun" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kürdistan ve İslam alemini, İslam adına kan gölüne çevirenler ve insan kanı dökenlerle bayramlaşma değil, hesaplaşma yapılmalıdır" denildi.
Kürtlerin bayram döneminde de şehitlerini defnettiğini, tutsak çocuklarını ziyaret ettiğini belirten CÎK, direnişi de selamladı.
Samimi Müslümanların barış için mücadele etmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bizim dinimizi kana bulaştıranlara müsaade ve müsamaha göstermemeliyiz" denildi.