Bayram Namaz Serekaniye ve Frankfurt’ta anıldı

23 Mart günü uğradığı saldırı sonucu yaşamını MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) Serekaniye ve  Frankfurt’ta anıldı ve taziye açıldı.

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart sabahı Türk devleti ve ona bağlı çetelerin bombalı saldırısında yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) için Serekaniye’de taziye açıldı. Taziye’nin yapıldığı yerde Bayram Namaz için anma gerçekleştirildi.

MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz’ın fotoğrafları ve MLKP, MLKP/KKÖ bayrakları asıldı. Anmaya Kongre Star, Şehit Aileleri Kurumu, Halkların İradesi Partisi, Wejdi Sadun hareketinden Xalid İbrahim, YPG, YPJ komutanları Türkiyeli devrimci hareketler DKP/BÖG, DKP/ Birlik, TİKKO, TKEP/L, komünist aydın ve yazarlar katıldı.

Devrim ve Rojava şehitleri anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından anmaya katılan Rojava halkları ve devrimci kurum temsilcilerinin ortak dile getirdikleri, MLKP MK Üyesi Rojava Temsilcisi Bayram Namaz’ın yoldaşlığı, kapsayıcılığı, birleşik mücadeleye verdiği öneme ilişkin konuşmalar yapıldı.

Son olarak,  MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz’ın verdiği mücadele Rojava devriminin daha fazla büyütülmesi ile taçlandırılacağı, bu bilinç ile herkesin üzerine düşen sorumluluğu gerçekleştirilmesi ve Rojava devrimini büyütmek gerektiği belirtildi.

Rojava’da bulunan Suriyeli Komünistler MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz’ın mücadelesinin kendilerine örnek olduğunu bundan sonra komünist devrimci ruhumuz ile Baran Serhat’ın yolunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Diğer yandan Dirbesiye ve Qamişlo kentlerinde bulunan Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu’nda da taziyeler kabul edildi bu kentlerde de halk MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) için taziyeler kabul ediliyor.

FRANKFURT

Namaz için Almanya’nın Frankfurt kentinde de bir anma düzenlendi. Anma etkinliği Baran Serhad, Ayten Beçet, Uğur Şakar, Zehra Sağlam ve TİKKO savaşçısı Lorenzo Orsetti şahsında yapılan saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından MLKP Kürdistan’ın açıklaması okundu.

Ardından Bayram Namaz’ın bir tutsak gazeteci olarak 2012’de kaleme aldığı makalesi okundu. Sosyalist basın emekçiliğinden Rojava devrimine uzanan mücadelesi anlatıldı.

Etkinlikte söz alan Baran Serhad’ın mücadele arkadaşları, MLKP Rojava komutanı Serhad’ın kararlı ve disiplinli devrimci yaşamından örnekler verdiler.

Anma etkinliği “Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor” sloganıyla sonlandırıldı.