Berkin Elvan davası ertelendi

Gezi Direnişi'nde polis saldırısı sonucu yaşamını kaybeden Berkin Elvan'ın katledilmesine ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Dava 13 Aralık'a erteledi.

İstanbul Okmeydanı'nda Gezi direnişi sırasına polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın katledilmesine ilişkin açılan davanın 3. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 17'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Yoğun polis ablukası altında görülen duruşma kemlik tespiti ile başladı.

Tutuksuz yargılanan sanık Fatih Dalgalı'nın Van'dan SEGBİS'le bağlandığı duruşmaya teknik sorun için 15 dakika ara verilmesinin ardından devam edildi.

Mahkeme heyeti adına konuşan mahkeme başkanı bundan sonraki süreçte tüm tanıklar ve delillerin toplanması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Berkin Elvan'ın avukatlarından Can Atalay söz alarak dava için yakın bir tarih verilmesi ve sanığın da bu davaya getirilmesi gerektiğini kaydetti. Can, TRT'nin Berkin Elvan'a ilişkin görüntüleri incelemesinin istendiğini, ancak TRT'nin bunu yapmadığı için mahkeme heyetinin TRT hakkında suç duyurusunda bulunmasını istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tanıkların hazır edilmesi, bilirkişi raporlarının beklenmesi için bir sonraki duruşmayı 13 Aralık'a ertelenmesine karar verdi.