Berkin Elvan Davası: Katil yine özgür

Polisin katlettiği Berkin Elvan'la ilgili görülen duruşmada polisler "bilmiyorum, görmedim" yalanına sığınırken, mahkeme de sanık polisin tutuklanması talebini reddetti.

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi eylemleri sırasında 16 Haziran 2013'te polisin katlettiği Berkin Elvan’a ilişkin açılan davanın 5'inci duruşmasında, öğle arasının ardından tanık polisler dinlendi. İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada eylemler sırasında sanık polis ile aynı grupta görev yapan ve eylemlerden sonra Amed, Bitlis, Erzurum ve Erzincan'a gönderilen 9 polis tanık olarak dinlendi. Amed'den SEGBİS aracılığıyla katılan Mesut Çiftçi, sanık polis Dalgalı'nın grubun gazcı personeli olup olmadığının sorulması üzerine gazcı personelin sabit olmadığını, günün önemine göre değişkenlik gösterdiğini söyledi. Berkin Elvan'ın vurulduğu yeri bilmediğini ileri süren Çiftçi, görüntüleri izledikten sonra görüntüdeki kolu sargılı gaz fişeği silahlı polisin sanık polis Fatih Dalgalı'ya benzediğini belirtti.

TESPİT EDEMEDİLER!

Çiftçi haricinde dinlenen tüm polisler, izletilen görüntülerin net olmadığını savunarak, kişileri tespit edemedi. Erzurum'dan SEGBİS yoluyla bağlanan Yahya Taş ise, basında çıkan haberlerdeki görüntülerdeki bir kişiyi Fatih Dalgalı'ya benzettiğini söyledi. Bu sırada Elvan Ailesi'nin avukatlarından Can Atalay söz alarak, tanığın sözünü ettiği görüntünün Ulusal Kriminal Büro'nun üzerinde iyileştirme çalışması yaptığı görüntüler olduğunu hatırlattı. 

'SANIK İMAJ DEĞİŞTİRDİ, TUTUKLANMALI'

İddia makamı, eksikliklerinin giderilmesini talep etti. Katılan avukatlar adına söz alan Can Atalay, iki önemli tanığın dinlenmediğini, SEGBİS'ten kaynaklı teşhisin yapılmadığını dile getirdi. Atalay, “Sıradan bir polis memuru Pol-Net'e girecek ve 500 bine yakın polisin görüntüsünü incelemiş olacak” dedi.  Avukat Çiğdem Akbulut ise, sanığın imaj değişikliği yaptığını vurgulayarak, tutuklanmasını istedi. 

BABA ELVAN: KATİL ORTADA

Baba Sami Elvan, "Ben vicdan azabından ölüyorum. Üzerinizde baskı mı var bilmiyorum. O katil gelecek, karşımızda 'ben yapmadım' diyecek. Ne yazık ki katil ortada. Ancak o katil buraya getirilmiyor ve tutuklanmıyor" dedi.

Duruşma 10 Mayıs’a ertelenirken, sanık Fatih Dalgalı’nın tutukluluğu yönündeki talep ise reddedildi.