Berkin Elvan duruşması: Katil Erdoğan'dır!

Berkin Elvan'ın katledilmesiyle ilgili davanın duruşması görüldü. Elvan Ailesi, katilin "emri ben verdim" diyen Erdoğan olduğunu söyledi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin hedef alarak katlettiği Berkin Elvan’a ilişkin açılan davanın duruşması görüldü. Çağlayan'da bulunan İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, bir önceki duruşmada soruşturma aşamasında tanık olarak ifadesi alınan polislerin dinlenmesi planlanıyordu. Ancak polisler gelmediği için daha önceki ifadeleri okundu.

'MAHKEME KATİLİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR'

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, çocuğunun özelikle hedef seçildiğini belirterek, "13 yaşındaki çocuk nasıl terörist olabilir? Ailem yedi yıldır acı çekiyor. Dönemin başbakanı ailemi yuhalattı. Hangi vicdana sığar bu" dedi.
Anne Gülsüm Elvan, “17 duruşmadır bu mahkeme o katili aklamaya çalışıyor. Her şey meydanda. Öldürülen çocukların suçlusu adaleti sağlamayanlardır. Kimseyi öldürmedim, hırsızlık yapmadım. Meydanlarda yuhalandım. Hangi acıya yanayım? Çocuğumu o katil aldı benden. Ben yaşamıyorum, nefes alamıyorum. Soruyorum o katile: Çocuğu baba dediğinde benim çocuğumu hatırlıyor mu" şeklinde konuştu.
Anne Elvan, "Mahkemenize, her şeye isyan ediyorum” diye tepki gösterdi.
Ardından söz alan Elvan’ın avukatı Can Atalay, Berkin Elvan'ın hedef gözetilerek katledildiğine dikkat çekti.
Avukat Çiğdem Akbulut da "Emniyet, görevli polis listesini göndermeyerek kasıtlı olarak dosyayı sürüncemede bıraktı. Olayın yaşandığı sokakta MOBESE kamerası olmasına rağmen kamera olmadığını bile yazdılar" dedi.
Tekrar söz alan avukat Can Atalay, "Emri ben verdim" diyen Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.
Mahkeme heyeti dosyayı esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için savcılığa göndererek duruşmayı 9 Aralık’a erteledi.

‘KATİL ERDOĞAN'DIR'

Duruşma sonrası tekrardan adliye önünde bir araya gelen aile ve avukatlar açıklama yaptı. Burada konuşan Elvan’ın babası Sami Elvan, "Çocuğumun katili dönemin başkanı ve cumhurbaşkanıdır. Çünkü ‘Emri ben verdim. Benim polisim destan yazmıştır’ demiştir” diye konuştu.