Berkin Elvan'ın katili yine serbest  

Berkin Elvan'ın katledilmesiyle ilgili davanın duruşmasında, katil polis Fatih Dalgalı'nın tutuklanma talebi reddedildi. Anne Gülsüm Elvan, "Bu ülkede çocuklar öldürülüyor, bir taraf şehit oluyor, bir taraf terörist oluyor" diye tepki gösterdi.

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile katledilen, 14 yaşındaki Berkin Elvan'la ilgili davanın duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. 

Polislerin dinlenmesinin ardından devam eden duruşmada, Elvan Ailesi'nin avukatlarından Çiğdem Akbulut, tanıkların hiçbir şey söylemediğini belirterek, gelen adli tıp raporunun da yetersiz olduğunu söyledi. Bu raporları samimi bulmadıklarını kaydeden Akbulut, ulusal kriminal bürodan rapor alınmasını ve daha önce alınan kriminal büro raporunun dikkate alınmasını istedi. İkinci talebini de sanığın tutuklanması olarak ifade eden Akbulut, "Siz hiçbir gerekçe sunmadan sanığın tutuklanma talebini reddediyorsunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Hiçbir ZET'çinin ismini vermiyor F.D. Siz de ısrar ettiniz. Sanığın beyanları çelişkilidir. Grup arkadaşı Mesut Çiftçi yalanladı onu" diye konuştu. 

Avukat Can Atalay da, "Bütün raporlar Berkin'i vuranın ikinci ZET'çi olduğu ve bu ikinci ZET'çinin Fatih Dalgalı olduğunu biliyoruz, bu kanıtlandı" dedi.

ANNE ELVAN: BİZE İŞKENCE YAPIYORSUNUZ!

Anne Gülsüm Elvan da, tepkisini şöyle dile getirdi: "Ben çocuğumu ekmek almaya gönderdim, bana kanlı gömlek gönderdiler. Bugün benim çocuğumu vuran kişi yargılanmıyor. Çocuğumun avukatları yargılanıyor, çocuğumun cenazesine katılanlar yargılanıyor, Berkay Ustabaş yargılanıyor. Bu ülkede çocuklar öldürülüyor, bir taraf şehit oluyor, bir taraf terörist oluyor. Yeter, bize yaptığınız işkence yeter. Beni yargılayamazsınız."

Konuşmasının ardından Gülsüm Elvan fenalaştı ve mahkeme salonundan çıkarıldı. 

TUTUKLAMA REDDEDİLDİ, DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme Heyeti, sanık Fatih Dalgalı'nın tutuklanma talebini reddederek, bir sonraki duruşmayı 28 Kasım'a erteledi, dosyanın ise incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. 

 Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapıldı.