Beşiktaş’da binler “HAYIR”ına sahip çıkıyor

Beşiktaş Kartal Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, itirazları reddeden ve meşru olmayan seçim sonuçlarını geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) kitlesel yürüyüşle protesto ettiler.

“Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” diye haykıran binler, YSK’nın kararını tanımayacaklarını vurguladılar.

“Hayır kazandık" şiarıyla İstanbul’un dört bir yanında yapılan eylemlerin 4’üncü gününde sokaklara akın eden binlerce kişi, meşru olmayan sonuçları geçerli sayacağını açıklayan YSK’yı protesto etti. Bu protestoların bir adresi olan Beşiktaş’ta bir araya gelen binlerce insan, yaptıkları kitlesel yürüyüşle, YSK’nin meşru olmayan kararını tanımayacaklarının mesajını verdiler.

ALP: HERKES HAYIR’INA SAHİP ÇIKSIN!

Yürüyüş öncesi Kartal Meydanı’nda binlerce insana seslenen Beşiktaş Hayır Meclisi Üyesi Yusuf Alp, "Beşiktaş, İstanbul ve tüm ülke nasıl ki kadın katliamına, doğa katliamına 'Hayır' dedi ve kazandı şimdi de 'Hayır' dedik ve kazandık" diye konuştu.

YSK’nın halktan özür dileyip istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Alp, “Hırsızların ve yandaşların yalanlarını reddediyoruz. Yüksek Seçim Kurulu değil Yalancı Seçim Kuruludur. YSK halktan özür dileyip istifa etmelidir. Herkesi 'Hayır'ına sahip çıkmaya, mecliste 'Hayır' diyenlerle kol kola girmeye çağırıyoruz. 'Hayır' diyenlerle omuz omuza mücadele edip kazanalım" dedi.

Konuşma sonrası, “Hayır kazandık” pankartı arkasında bir araya gelen binler, Beşiktaş’ı sokak sokak dolaşıp Hayır’larını vurguladılar. Sık sık, "Hırsız, yandaş YSK", "Seni başkan yaptırmayacağız", "Hırsız var", “Hırsız katil Erdoğan”, “Hayır kazandık mücadeleye devam”, “Hayır kazandık” sloganları atan kitleye, evlerinin balkonlarına çıkan yurttaşlar tencere-tava çalarak destek verdi.

Kartal Meydanı’nda yürüyüşü sonlandıran kitle, yarın yine aynı saatte buluşmak üzere dağıldı.