Beşiktaş “HAYIR” için 7’den 70’e sokakta

Beşiktaş’ta şaibeli referandum seçimlerinin iptal edilmesi için kitlesel yürüyüş yapıldı.

7’den 70’e Kartal Meydanı’nda akın eden binlerce kişi, usulsüz sonuçları tanımayacaklarını vurgulayarak, seçim iptal edilene kadar sokakları terk etmeyeceklerinin mesajını verdi.

Referandumun şaibeli sonuçları Beşiktaş’ta protesto edilmeye devam ediliyor. Protestoların 7’inci gününde Kartal Meydanı’nda bir araya gelen kitle, seçimlerin iptal edilmesi talebiyle yürüdü. “Referandum iptal edilsin” yazılı pankartının ve “Hayır buradayız gitmiyoruz”, “Hayır daha bitmedi yeni başlıyor” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, hep bir ağızdan, “Seni başkan yaptırmayacağız” “Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar”, “Beşiktaş uyuma Hayır’ına sahip çık”, “Hayır kazandık YSK çaldı”, “Hırsız, yandaş YSK”, “Hırsız, katil Erdoğan”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam” sloganları atıldı. Çevredeki insanların korna ve tencere-tava çalarak destek verdiği yürüyüşte, bir motosikletin kitlenin içine hızla girmesiyle kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Zılgıt ve ıslıklar eşliğinde Kartal Meydanı’na geri gelen kitle, yarın Kadıköy’de saat 15.00’da Şaşkınbakkal’dan İskele Meydanı’na yapılacak yürüyüşte buluşmak üzere dağıldı.