Bilgen: Tutuklama kararını mahkeme değil başka yerler verdi

HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, “Hakkımda yeniden tutuklama kararı mahkeme tarafından değil başka merciler tarafından verildi” diye konuştu.

HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, siyaset yaptığı için hakkında açılan davalarla şimdiye kadar hakkında iki kez serbest bırakılma 3 kez tutuklama kararı verildi. Bir hafta önce cezaevi personeli tarafından ücra bir köşeye bırakılan Ayhan Bilgen hakkında yeniden tutuklama kararı çıktı.

Bilgen yeniden tutuklama kararı ile ilgili şunları söyledi:

KARARI MAHKEME VERMEDİ

“Cuma günü avukatlarımız durumu öğrenmek için mahkeme nezdinde yaptıkları görüşmede, mahkeme üyelerinin sağlık sorunları nedeniyle dosyanın incelenemediğini ancak hafta başına heyetin toplanabileceğini Cuma günü mesai bitiminde iletmişlerdi. Oysa Cuma günü kararın çıktığı gözüküyor. Bu durumda kararı mahkemenin vermediği başka yerlerde kararların alındığını çok somut biçimde görülüyor.

SELAM TEVHİT DOSYASININ İDDİALARIYLA YARGILANIYOR

Bunun hukuken tartışılmaya değer hiç bir boyutu yok. 2011-15 arasında şimdi FETÖ’den tutuklu savcıların sahte isimlerle tevhit selam örgütü üyesi olması iddiasıyla hakkımda verdikleri telefon dinlemesi kararı ile toplanmış evraklar tutuklanmam için Diyarbakır’daki mahkemeye savcılık tarafından sunulmuş. Böyle bir karar çıkarılmıştır.”

Hakkında verilen “tutukla-bırak-tutukla” kararlarının da gülünç olduğunun altını çizen Bilgen, “Hukuk açısından öngörülebilir bir durumu Türkiye taşımıyor. Sürecin tamamen keyfi işlediği tüm hukuk kuralları çiğnenerek bu tablonun ortaya çıkarıldığı çok açık. Bunun yüzleşmesini gerçekleştirmesi gereken Adalet Bakanlığı bizden yargıya güvenmemizi isteyen siyasi iradedir” dedi. “Bu durum ne kadar sürecek” sorusunu da Bilgen, “Tahminde bulunmak için bile ortada kuralların işliyor olması gerekir. Hiç bir tahminde bulunamıyorum” sözleriyle cevaplandırdı.

Bilgen hakkında çıkarılan yeni kararın önce tebliğ edilmesi gerekiyor. Karar tebliğ edildikten sonra Bilgen, yeniden cezaevine götürülecek.