Binler İstanbul Newroz'una akıyor

Binlerce kişi, “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla yapılacak Newroz'u kutlamak için “Bijî berxwadana zindanan” ve “Leyla Güven onurumuzdur” sloganlarıyla Bakırköy Meydanı’na akıyor.

“Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla Bakırköy Pazar alanında kutlanacak Newroz için saatler öncesinden alana giriş yapmak üzere bekleyen halk, bomba aramasından sonra alana zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde giriş yaptı. Binler, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwadana zindanan” ve “Leyla Güven onurumuzdur” sloganlarını atarak, arama noktalarından geçti. 

Üç noktada yapılan aramadan sonra alana, hiçbir pankart ve dövizin alınmasına polis izin vermedi. Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için fedai eylem yapan Zülküf Gezen’in fotoğrafının üzerine “Tecridi kıracağım Zülküf Gezen” yazılı tişörtü giyen bir genç gözaltına alındı. 

Engellere rağmen alana akan binlerce kişi, yöresel kıyafetleriyle rengarenk bir görüntü oluştururken, Newroz’a 7’den 70’e her yaştan insan katıldı. Bazı yurttaşların ellerindeki bayraklarla koşarak alana girmesi renkli görüntülere neden oldu. 

Sahnenin kurulduğu platforma, “Newroz pîroz be” pankartı asılırken, alan çok sayıda sarı kırmızı yeşil bayraklarla süslendi. Çalan davul zurnalar eşliğinde yurttaşlar ilk dakikalardan itibaren halaya durdu. Alandan sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı yükseliyor.