Binler Strasbourg'da AKP faşizmine karşı buluştu  

Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen büyük bir mitingle AKP faşizmine karşı direniş mesaj verildi.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi'nin (KCDK-E) çağrısıyla Güney Almanya, Alsace bölgesi ve İsviçre’den gelen binlerce kişi, Strasbourg'daki mitingde buluştu. Miting, Avrupa Konseyi (AK) ile İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) bulunduğu alanda yapıldı.

KOÇ: DİRENİŞ DEVAM EDECEK

Mitingde ilk sözü alan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kabul edilemeyeceğine vurgu yaptı.

Cezaevlerindeki direnişin önemine dikkat çeken Koç, AK ve CPT'yi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Türkiye ve Kürdistan’daki halkların referandumda açıkça ‘Hayır’ dediğini söyleyen Koç, faşizme karşı direnişin devam edeceğini vurguladı.

Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde aynı anda yapılan eylemlere değinen Koç, Öcalan ve tutsakların özgürlüğü için mücadelenin devam edeceği mesajını verdi.

'FAŞİZM KAYBEDECEK'

Strasbourg’daki mitingde söz alan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eş Başkanı Fatoş Göksungur ise, cezaevlerindeki direnişi sürdüren tutsakları selamlayarak konuşmasına başladı.

“Cezaevleri yıllardır kanayan bir yaradır” diyen Göksungur, aynı zamanda Mazlum Doğan ve Hayri Durmuş öncülüğünde olduğu gibi direnişle de anıldığını söyledi.

Mücadelenin her alanda olması gerektiğini vurgu yapan Göksungur, açlık grevlerini sahiplenmek için yapılan açlık grevi boyunca birçok talebin yetkili kurumlara iletildiğini kaydetti. Meşru olmayan AKP faşizmine karşı mücadele amacıyla Strasbourg’daki eylemlerin devam edeceğini söyleyen Göksungur, “Faşizm kaybedecek ve direniş kazanacaktır” diye konuştu.

'ÜSKÜDAR’DAN SONRA NEREYE GİDECEKSİN?'

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ise konuşmasında Avrupa’da devam eden direnişin önemine dikkat çekerken, cezaevlerindeki kararlı direnişçileri selamladı.

Cezaevlerindeki direnişin devam ettiği bir ortamda gerçekleşen referanduma değinen Hezer, yaşanan zulme rağmen halkların mücadelesiyle güçlü bir ‘Hayır’ çıktığını vurguladı. Hezer, mazlumların, emekçilerin, kadınların ve gençlerin referandumda kazandığının altını çizerken, “Erdoğan, 'Atı alan Üsküdar’ı geçti' diyor. Peki ondan sonra nereye gidiyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın Kürdistan’daki katliam, göçertme, tutuklama ve kayyum atamalarına rağmen aldığı sonuçtan övünmesine tepki gösteren Hezer, herkesin ‘biz biat etmeyeceğiz’ şiarıyla mücadele etmesi gerektiğini söyledi.