Binlerce kişi Bakırköy’e yürüdü

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan Barış Mitingi öncesi Dikilitaş’ta bir araya gelen binlerce kişi alana yürüdü.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü dolayısıyla düzenlediği 'Barış, özgürlük ve adalet' mitingi başladı. Bakırköy Dikilitaş'ta toplanmaya başlayan pek çok siyasi parti ve meslek örgütü, pankartları, bayrakları ve dövizleri ile mitingin yapılacağı Bakırköy Özgürlük Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün yapılacağı yol polis bariyerleri ile tamamen kapatıldı ve ‘yoğun güvenlik’ önlemleri alındı.

PANKARTLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜNDÜ

KESK İstanbul Şubeleri, "Darbelere, OHAL'e Hayır, barış hemen şimdi" pankartı ardında bir araya gelirken ihraç edilen kamu emekçileri de yürüyüş kortejindeydi. Yine meslek örgütlerinden İstanbul Tabip Odası "Sağlığa giden yol barıştan geçer" pankartı ile yürüyüş kortejindeki yerini aldı.

HDK İstanbul İl Meclisi de "Barış, özgürlük ve adalet için direnişi birlikte büyütelim" pankartının arkasından yürüdü. HDP İstanbul İl Örgütü "OHAL'e Hayır, KHK'lar iptal edilsin" pankartı açarken HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioglu, Hüda Kaya ve Ertuğrul Kürkçü korteje katılarak meydana yürüdü.

Yürüyüş kortejinde Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Barış Bloku, Emek Partisi, Halkevleri, Kaldıraç, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), KÖZ gibi pek çok parti ve kuruluş yer aldı.

Meydana gerçekleştirilen yürüyüşte barış talebi dile getirilerek sık sık "Yaşasın halkların kardeşliği", "Faşizme Karşı omuz omuza", "OHAL kaldırılsın", "Jin jiyan azadi" "Hak hukuk adalet" sloganları atıldı.

Öte yandan HDP ve HDK kortejindeki yurttaşlar "Nuriye Semih Yaşasın", "Sur'a Hasankeyf'e dokunma", "Herkes için adalet", "Siyasi tutsaklara özgürlük", "Emeğime sahip çıkıyorum darbeye direniyorum" dövizleri ile tutuklu HDP milletvekillerinin fotoğraflarını taşıdı.

HDP’li bir görevlinin polis tarafından darp edilmesiyle arbede yaşandı. Polislerin aralarında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarının yer aldığı maskeleri yırtıp yere atması dikkat çekti. Kitle bu hukuksuzluğu yuhalayarak protesto ederken, HDP Milletvekilli Filiz Kerestecioğlu polislere tepki gösterdi.  

Miting büyük bir coşku ile devam ediyor.