Binlerce kişi PKK yasağı ve ırkçılığa karşı toplandı!

70’den fazla sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve insan hakları savunucusunun çağrıyla Berlin’de binlerce kişi PKK yasağı, ırkçılık ve polis yasasına karşı düzenlenecek kitlesel yürüyüş için toplandı.

Hem PKK yasağının 25. yılı nedeniyle Alman devletinin Kürtlere yönelik kriminalize ve yasak siyasetini protesto etmek, hem de ülkede yükselen ırkçılık ve federal hükümetin getirmek istediği polis yasasına dikkat çekmek için binlerce kişi sabah saatlerinden itibaren başkent Berlin’e akın etti.

Almanya’nın bütün eyaletlerinden ve onlarca kentinden başta Kürdistanlılar ve Almanlar olmak üzere birçok halktan binlerce kişi “Alexanderplatz” meydanında, “Rathausstraße” ve “Spandauer Straße” caddelerinin kesiştiği noktada başlayacak yürüyüş için bekliyor.

Meydanda toplanan kitle kısa müzik dinletileriyle halay çekerken, Alman devletinin artan sağcı politikaları ile Türk devletiyle yürüttüğü işbirliğini kınayan kısa konuşmalar yapılıyor. Toplanma meydanında “Yaşasın faşizme karşı mücadele” ve “Yaşasın enternasyonal dayanışma” pankartlarının açıldığı meydanda toplananların sayısı gittikçe artıyor.

Almanya Kürt Demokratik Toplumu (NAV-DEM)’in de destek verdiği yürüyüş ile miting birçok sivil toplum kuruluşu, bilim insanı, akademisyen, hukukçu, parlamenter, gazeteci ve insan hakları savunucusunun çağrısıyla gerçekleşiyor.

Siyasi parti üyeleri, sendika temsilcileri, feministler ve değişik sol grupların destek verdiği yürüyüş “Özgürlük talebi yasaklanamaz- Polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele” adıyla düzenleniyor. Saat 13.0’te başlayacak ve renkli geçmesi beklenen yürüyüş Kreuzberg ilçesinin “Spreewaldplatz” meydanında akşam saatlerine doğru gerçekleşecek mitingle sona erecek.