Bir Adım Daha oluşumu: Oyumuz Demirtaş ve HDP’ye

Bir Adım Daha oluşumu sözcülerinden Emre Öztürk, seçimlerin toplumsal mücadelenin bir parçası olduğunu belirterek, "Oyumuzu Demirtaş ve HDP’den yana kullanmalıyız" dedi.

Çeşitli parti ve oluşumların bir araya gelerek kurduğu Bir Adım Daha oluşumu, 12 Mayıs günü yayınladıkları bir deklarasyonla Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran’da yapılacak seçimde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini açıkladı. Oluşum, sokak sokak seçim çalışmasını yürütmeyi hedefliyor. İstanbul’da yüzlerce üyesi bulunan oluşum ayrıca Türkiye’nin diğer illerinde de örgütlenmeyi amaçlıyor. ‘Tek adam rejimine karşı, çoğulcu ve demokratik bir ülke için, barajları aşalım, HDP ve Demirtaş’a oy verelim’ diyen oluşumun sözcülerinden Emre Öztürk, HDP’yi neden desteklediklerini ve seçim hakkındaki görüşlerini ANF'ye verdiği demeçte anlattı.

DEMİRTAŞ DİĞER SEÇİMLERDEN DAHA FAZLA OY ALMALIDIR

24 Haziran’da yapılacak seçimde HDP’nin kilit bir rol oynayacağını söyleyen Öztürk, HDP’nin barajı geçmesinin Türkiye demokrasi tarihi açısından diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de önemli bir yerde durduğuna dikkat çekti. Kurdukları oluşum hakkında bilgi veren Öztürk, neden HDP’yi destelediklerini şöyle açıkladı: "Biz oluşum olarak HDP’nin barajı geçmesi için çalışmalarımızı başlatacağız. Sadece açıklama yapmayacağız ve sadece destekliyoruz demeyeceğiz. HDP’nin barajı geçmesi ve parlamentoda AKP’nin çoğunluğunu sağlamasının dışında, Demirtaş’ın da cezaevinde hakları gasp edilen bir genel başkan olarak ve demokrasi mücadelesi veren arkadaşlarımızdan biri olarak seçilmesi için çalışacağız. Demirtaş'ın, önceki seçimlerden daha yüksek oy alması demokratlar ve sosyalistler açısından çok önemlidir. Bu anlamıyla bu çalışmayı her yere yaymayı amaçlıyoruz."

SEÇİMLER TOPLUMSAL MÜCADELENİN BİR PARÇASIDIR

HDP ve Demirtaş'ı desteklemenin diğer bir anlamının da emekçilerin mücadelesini bundan sonraki süreçte güçlendirmek olduğunu kaydeden Öztürk, HDP’nin barajı geçmesi ve emekçilerin sesinin duyulması için çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti. "Seçimler toplumsal mücadelenin bir parçasıdır" diyen Öztürk, oy kullanacak olanlara seslenerek, "Seçimler için çok kısa bir süremiz var. Bu seçimde de hem Demirtaş hem HDP, bu halkanın önemli bir parçası olduğu için çok fazla emek sarf edip insanları sandığa taşımalıyız. Sandıkları savunmalıyız. Ayrıca oyumuzu da Demirtaş ve HDP’den yana kullanmalıyız. Ezilenler, emekçiler, demokratlar ve sosyalistler yönünü bu şekilde çevirmelidir" şeklinde konuştu.

'ETKİN, BAĞIMSIZ BİR DAYANIŞMA ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLMELİ'

Bir Adım Daha oluşumu tarafından dün yayınladığı deklarasyonda ise şu sözler yer aldı: "İktidar bugün, devlet imkanlarının seferber edildiği, medyanın tek tipleştirildiği, muhalefetin susturulmaya çalışıldığı, seçilmiş parti başkanlarının siyasi rehin olarak tutulduğu koşullarda, dün ‘faşistler’ dediği MHP’den medet umarak oluşturduğu ‘milli ve yerli’ koalisyonu ile krizden çıkış olanağı aramaktadır. HDP ise, üzerindeki büyük baskıya ve fiili olarak siyaset dışına itilmeye çalışılmasına karşı demokrasi mücadelesi içerisindeki aktif pozisyonunu korumaktadır.

Bizler, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Demirtaş ve HDP ile bir kez daha ‘etkin, bağımsız bir dayanışma çalışması’ yürütmek gerektiğine inanıyoruz. HDP’nin parçası olmayan solun politik-örgütsel bağımsızlığını muhafaza ederek; seçimde HDP’yi aktif bir biçimde desteklerken sandığı sokağa doğru bükecek, son dönemin toplumsal mücadelelerinin bakiyesini mümkün mertebe harekete geçirecek, kararların mecliste alındığı, seçimler sonrasını da gözeten çoğulcu, etkin ve bağımsız bir seçim çalışması hedefliyoruz."