Bir grup Alman aktivist açlık grevi başlatıyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir grup Alman aktivist, tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevleri eylemleriyle dayanışma amacıyla açlık grevi eylemi başlatıyor.

Bir grup Alman aktivist, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerine destek kararı aldı. Aktivistler, “Leyla-Mücadelen kalbimizde” adıyla bugünden itibaren açlık grevi eylemi başlatıyor.

Başkent Berlin’in Kreuzberg ilçesindeki “Heinrichplatz” meydanında bugün gerçekleşecek basın toplantısıyla start alacak açlık grevi eylemi 15 Nisan’a kadar sürecek. Sosyal medya hesabı “@HungerstreikB” üzerinden açıklama yapan aktivistler, herkesi eylemlerine destek vermeye çağırdı.

Türk devletinin İmralı’da Öcalan üzerindeki uyguladığı ağırlaştırılmış tecride ve buna karşı Leyla Güven, cezaevlerindeki 7 bin tutsak ve dünyanın birçok merkezinde aktivistlerin sürdürdüğü açlık grevi direnişine dikkat çekilen çağrıda “Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebine destek veriyoruz ve Alman medyasının bu direniş üzerinde uyguladığı sansürü vereceğimiz direnişle kaldırılacağını düşünüyoruz” görüşüne yer verildi.

Berlin Direniş Komitesi adıyla yapılan açıklamada tecridin ortak mücadeleyle kırılacağı belirtilerek kendisine devrimci ve demokrat diyen her insanın harekete geçmesi gerektiği ifade edildi. Komite ayrıca aktivistlerin eylemlerini sürdüreceği meydanda Cumartesi ve Pazar günlerinde saat 16.00’dan itibaren çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği bilgisi verdi.