Birçok kentte tutsak gazetecilere ‘mektup gönderme’ eylemi

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ile Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), 16 Haziran’da tutuklanan gazeteciler için eylem yaptı.

Amed düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınıp 16 Haziran'da tutuklanan 16 gazeteciye, İstanbul ve Ankara’daki meslektaşları tarafından mektup, kart ve kitap gönderildi.

 

İstanbul’daki gazeteciler, Kadıköy’de bulunan PTT önünde toplandı.

Gazeteciler, burada basın açıklaması yaptıktan sonra  mektup ve kitap göndermek istediler, ancak polis tarafından engellendiler.

Buna rağmen gazeteciler, PTT’nin içine girerek, meslektaşlarına mektup gönderdi.

Daha sonra Beşiktaş İskelesi’nde basın açıklaması düzenleyen gazeteciler, “Özgür basın susturulamaz” yazılı pankart açtı.

Eylemde ayrıca  “Hakikatin kalemi kırılmaz”  “ ve “Apê Musa’nın küçük generalleri burada” yazılı dövizler taşındı.

Açıklamaya çok sayıda gazeteci ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası (BASIN-İŞ) Genel Başkanı Faruk Eren de katıldı.

MGKP üyesi Diren Yurtsever, tutsak meslektaşlarını yalnız bırakmamak için bugün 6 kente açıklama yaparak mektup ve kitap gönderdiklerini söyledi.

Basın metnini ise MGKP üyesi Durket Süren’in Kürtçe, DFG yöneticisi Nişmiye Güler ise Türkçe okudu.

BASIN-İŞ Genel Başkanı Faruk Eren ise, “Biz haber yapmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüğe kavuşması için elimizden geleceğiz. Hep birlikte mücadele ederek, bu karanlığı yırtacağız. Gazetecilik suç değildir” dedi.

Ankara’da da çalışan çok sayıda gazeteci, meslektaşlarına kart, mektup ve kitap gönderdi. Eyleme, BASIN-İŞ Bölge Temsilcisi Turgut Dedeoğlu ve Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu ve pek çok gazeteci destek verdi.

Etkinlik öncesi çok sayıda sivil polis, 2 çevik kuvvet otobüsü ve gözaltı araçlarıyla PTT önünü çevirdi ve engellemelerde bulundu.