Birçok kentte Yeşil Sol Parti ile seçim coşkusu

Yeşil Sol Parti, Konya, İstanbul, Hatay ve Osmaniye’de seçim çalışmalarında bulundu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta öngörülen seçimlere ilişkin çalışmalarını yoğunlaştırdı.

KULU

Konya'nın Kulu ilçesinde seçim bürosu açılırken, açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Milletvekili Ömer Öcalan ile çok sayıda kişi  katıldı.

HDP'li Öcalan yaptığı konuşmada seçim sürecini “kötülük ve demokrasi arasında mücadele” olarak niteledi.

Ömer Öcalan, "Bu seçim süreci ülkenin tamamı için kötülükle demokrasi arasında bir tercih olacaktır. Ülkede gerilimi tırmandıran, kutuplaştıran ve bu kutuplaştırma üzerinden gerginliği yükselten bir savaş hükümeti ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

CİHANBEYLİ

Yeşil Sol Parti, Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba Beldesi’nde de seçim bürosunu açtı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan bu açılışa da HDP Riha Milletvekili Ömer Öcalan katıldı

Öcalan, “İç Anadolu'nun şehirlerinde yaşayan halkımızın tarihsel gelişimini, buraya hangi koşullarda geldiğini çok iyi biliyoruz. Biz burada yeni bir yol açmaya geldik. Biz burada Yeşil Sol Parti ile Türkiye siyasi tarihine damgamızı vurmaya geldik. Konya’dan beklentilerimiz var” şeklinde konuştu.

İSTANBUL

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında bildiriler dağıtıldı. Yeşil Sol Parti’ye oy istenen bildiriler Merkez Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı, Fatih ve Edirne caddelerinde bildiri dağıtıldı.

HATAY

İskenderun ilçenin Buluttepe Mahallesi'ne konteyner kuran Yeşil Sol Parti, seçim çalışmalarını burada yürütecek.

Depremin vurduğu bu kentte konteynerin açılışına çok sayıda kişi katıldı. HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin, depremde yaşananların hesabını sandıklarda soracaklarını vurguladı.

Yeşiller Sol Parti İskenderun İlçe Eşsözcüsü Ali Şeker seçim çalışmalarına değinirken HDP İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, "Biz kadınlar savaşlarda olduğu gibi afetlerde de en çok yara alanlarız. O nedenle bu sistemi biz kadınlar değiştireceğiz" dedi.

HDP PM üyesi Av. Mehtap Sert, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, "Depremi daha fazla şiddete ve tecride dönüştürmelerine engel olmak için sandıkları yıkmaya, biz buradayız ve birlikte birleştireceğiz demeye devam edeceğiz" dedi.

HDP PM üyesi Zeki Koç, parti kapatmalarına tepki gösterirken "Yeşil Sol Parti ile inadına varız, inadına ayaktayız" vurgusunda bulundu.

OSMANİYE

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Osmaniye İl Örgütü, Eyüp Sultan Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile yüzlerce yurttaş açılışa katıldı.