Bitlis'te AKP'li vekilin ismi sokağa verildi!-YENİLENDİ

Bitlis’te bir sokağa AKP Milletvekili Cemal Taşar’ın ismi verildi. 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde belediye, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın isminin muhtelif noktalarda bulvar ve sokaklara verilmesini kararlaştırıldı. Erdoğan ve Taşar’ın isminin sokağa verilmesine ilişkin son sözü kaymakamlık söyleyecek ama tabelalar asılmadan tepkiler geldi.

HDP Tatvan Belediye Meclis Üyesi Özcan Yurtada kazandıkları belediyenin çeşitli sandık hileleri ve taşımalı oy oyunları ile ellerinden alındığını belirtti, kazandıkları 14 encümenden 11’nin ise KHK ve ‘Terör Örgütü üyesi’ gibi iddialarla görevden alındığını ve şu anda HDP’yi mecliste 3 kişi ile temsil ettiklerini söyledi. Yurtada, "Mecliste 13 AKP oyu var. Bu yapılan meclis çalışmalarında yaşanan usulsüzlükleri derhal halka aktarıyoruz ve bu konuda duruşumuz nettir. 3 aydır da pandemi süreci nedeniyle toplantı yapamıyorduk ama geçen hafta olağanüstü toplantıya çağırdılar. Cadde isimlerinin değiştirilmesi gündem maddesi oldu ve HDP grubu olarak 'hayır' oyu kullandık" dedi.

'HALK KENDİSİNİ SEVMİYOR'

"Cemal Taşar, 2018 seçimlerinde Tatvan seçim bölgesi olduğu halde HDP birinci, AKP ikinci oldu" diyen Yurtada, şunları da söyledi:

"Halkın sevdiği biri değil. Bitlis gerek siyasi ve tarihi konumu olarak evliyalara, şahıslara, edebiyatçılara başkentlik yapan bir yerken neden Cemal Taşar’ın ismi veriliyor? Bu ismin verilmesi tepkiye yol açtı. Konu kaymakamlığa intikal ediyor. Bu konu ile ilgili yürütmenin durdurulması için yargıya başvurmayı düşünüyoruz. Bireysel olarak değil parti kararı alacağız ve harekete geçeceğiz."