'Bizi inkar edenlere en büyük cevabı 24 Haziran’da vereceğiz'

HDP’nin Gever’de düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, “Bizi imha edenlere, bizi inkar edenlere, bizi görmezden gelenlere en büyük cevabınızı iki gün son vereceğiz” dedi.

HDP 24 Haziran seçimleri kapsamında mitinglerini sürdürüyor. Bugün Hakkari’nin Gever ilçesinde on binlerin katılımı ile bir miting düzenlendi.

Mitingde konuşan Buldan şunları söyledi:

“Bu ülkenin tarihi hep acılarla, katliamlarla dolu. Kullanacağımız oylarla, artık karanlık bir tarih değil barış dolu bir gelecek istiyoruz.

Gever bir barış kentidir. Burada yaşayan insanlar her zaman barış mücadelesi vermiştir. Tercihlerini her zaman barıştan yana kullanmıştır. Ama 16 yıllık iktidarı boyunca AKP Gever’e, Geverli gençlere, kadınlara her zaman zulmetmiştir. Sizin iradenize her zaman el koymuştur. Temsilcilerimizi, belediye eşbaşkanlarınızı tutuklamıştır. Buradan sevgili Abdullah Zeydan’a binlerce selam gönderiyoruz. Yine sizin iradeniz olacak olan, şu anda cezaevinde olan Leyla Güven’e selamlarımızı gönderiyoruz.

KAYYUM ANLAYIŞINI BETON ANLAYIŞINI SANDIKLARA GÖMECEĞİZ

Size büyük haksızlık yapıldı. Kimi seçtiyseniz cezaevine gönderdiler. Belediyelerinize kayyumlar atadılar. O kayyumlar Kürt halkının tüm değerlerine saldırdılar. Ama biz o kayyum anlayışını o beton anlayışını 24 Haziran’da sandıklara gömeceğiz.

Bu coğrafya artık savaş, kan istemiyor. Bu coğrafya gençlerin toprağa düşmesini istemiyor, analarımız ağlamak istemiyor. Herkesin gönlü eşit yaşamdan yana. Kendi kimliğimizle bu coğrafyada yaşam hakkı istiyoruz. İşte HDP bunun için var. İşte Selahattin Demirtaş bunun için var.

Sevgili Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevinde. Sizin vekiliniz Sayın Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş ile birlikte kalıyor. Çok şanslı bir vekil çünkü Selahattin Demirtaş mitingine bir tek o katılıyor.

GEVER’DE HERKES SELAHATTİN DEMİRTAŞ OLMUŞ

Sevgili Selahattin Demirtaş 4 duvar arasında ancak onu zindanlara kapan anlayış zannediyor ki, Selahattin Demirtaş’ın sesi hiçbir yere gitmiyor. Ama bugün görüyoruz, Gever’de herkes Selahattin Demirtaş olmuş.

Selahattin Demirtaş Recep Bey’in korkulu rüyası olmuş. Her gece rüyasında Selahattin Demirtaş’ı görüyor. Onun için de ne konuştuğunu bilmiyor. Her gittiği yerde saçmalıyor, yalan söylüyor. Ama haklı, Selahattin Demirtaş gibi bir insanı rüyasında görmek kolay değil. 2 gün daha o rüyayı görecek sonra Selahattin Demirtaş’ı karşısında görecek.

Bizi imha edenlere, bizi inkar edenlere, bizi görmezden gelenlere en büyük cevabınızı iki gün son vereceğiz. Sadece 2 gün daha sabredeceğiz. 24 Haziran’dan sonra artık bu ülkenin OHAL’den, KHK’lerden baskılardan kurtulduğu, müdahalelerden kurtulduğu geleceği hep birlikte elde edeceğiz. Sadece kararlı olalım, vicdanlı olalım, iradeli olalım. Sandığa gittiğimizde tercihimiz Türkiye’nin geleceği için olacak. Adaletten, hukuktan, insan haklarından yana tercih kullanacağız. Artık onların saltanatına son verme zamanı gelmiştir.

SANDIKLARDAN GÜMBÜR GÜMBÜR HDP, DEMİRTAŞ ÇIKACAK

Biz Gever halkına güveniyoruz. Biz, Gever halkının seçim günü tercihini doğru yapacağını biliyoruz. Ama bize oy vermeyenleri ikna etmek size kaldı. Sandıklardan gümbür gümbür HDP, Selahattin Demirtaş çıkacak. Gümbür gümbür Leyla Güven’i, Özgür Zeydanoğlu’nu, Sait Dede’yi çıkaracaksınız. Arkadaşlarımızı size emanet ediyoruz. Gözümüz arkada değil. Gever halkı gereğini yapacak. 24 Haziran’da büyük zaferin altına Gever halkı imza atacak.”