Bolu'daki tutsaklar: Bedeli ne olursa olsun, devam edeceğiz!

Bolu'da tecride karşı açlık grevinde olan tutsaklar, "Bedeli ne olursa olsun, sonuç alana kadar devam edeceğiz. Bu insanlık dışı tecridi kıracağız" dedi.

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tecride karşı açlık grevinde olan tutsaklardan Selami Kılıçaslan, bir mesaj gönderdi.

Kılıçaslan'ın mesajı şöyle:

"Tecrit bir insanlık suçudur. Kendisi gibi olmayana, kendisi gibi düşünmeyene karşı ideolojik ve siyasi yaklaşım olup öç ve intikam almaya dönük bir uygulamadır.

Tecrit Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde öyle bir hal almış ki artık ne hukuki ne de insani bir ölçü kalmamıştır. Hukuki bir hak olan avukat ve aile görüşmeleri çok keyfi bir biçimde yıllardır engelleniyor. Buna bir bütün olarak toplumu alıştırmaya çalışıyorlar. Açlık grevleri hükümetin bu hukuksuzluk ve insanlık dışı tutumuna son vermek için yapılmaktadır. Yüzlerce insan daha insani bir yaşam için bedenini ölüme yatırmak zorunda bırakılmıştır. En geri sistemlerde dahi bu tür hukuksuzluklar yaşanmaz. Açlık grevleri bu hukuksuzluğu ve keyfi yaklaşımları aşmak içindir.

'FİZİKİ RAHATSIZLIKLARA RAĞMEN MORALİMİZ YÜKSEK'

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için Leyla Güven'in başlatığı açlık grevleri her tarafa yayılmış ve büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Önder APO üzerindeki insanlık dışı muamele ve tecridi kaldırmak için Bolu F Tipi Cezaevinde bizler Selami Kılıçaslan, Hayri Demir, Ahmet Emin Eren, Hüseyin Barsak ve İsmail Kocaman, 16 Ocak'tan beri süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeyiz. Bugün itibarıyla 54. günündeyiz. Moral-motivasyonumuz yüksektir. Süresi uzun olduğu için fiziki rahatsızlıklar baş göstermiştir.

'SESSİZLİK AHLAKİ DEĞİL'

Çok ağır bir tecrit söz konusudur. Bizim buna sessiz kalmamız doğru olmaz ve ahlaki de değildir. Bu tecridi kırmak için biz de Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5 tutsak açlık grevindeyiz. Bu açlık grevi farklıdır, ağır sonuçları da olabilir. Bedeli ne olursa olsun sonuç alana kadar devam edeceğiz. Başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Bu insanlık dışı tecridi kıracağız.

Olacaksa bir yaşam özgür olmalıdır. Onurlu ve özgür bir yaşam dışında hiçbir yaşam biçimi bizim ilgimizi çekmez. 

Genel yaşam akışımız hareketlidir. Günün büyük bölümünü okuyarak ve yazarak geçiriyoruz. Artık spor yapamıyoruz, bunun yerine 1,5-2 saat sadece yürüyoruz. 

'NEWROZ'DA TECRİDİ PARÇALAYACAĞIZ!'

Newroz'da İmralı tecrit sistemini parçalayacağız! Bu temelde şimdiden herkesin Newroz bayramını en içten dileklerimizle kutlar, özgürlüğün ve demokrasinin hakim olacağı, halkların daha rahat ve özgür yaşayacağı bir yıl dileriz. Umudumuz ve özgürlüğe olan inancımız tamdır. 

Rojava'da insanlık düşmanı kara faşist zihniyetli DAİŞ tarihin çöp sepetine atılmıştır.

Acılar ne kadar büyükse kazanımları da o denli büyük ve anlamlıdır. Emek ve çaba olmadan özgür olunmaz. Buna olan inancımız tamdır. Kürt halkı ve Ortadoğu halkları hak ettikleri o insanca yaşama mutlaka ulaşacaklar. Bunu da bilinçli, örgütlü ahlaki-politik olarak kendini donatmış hakikat yolunun yolcuları öncülüğünde gerçekleştirecekler."