Botan'da şehit düşen 4 gerillanın kimliği açıklandı

Botan'da şehit düşen gerillaların kimliğini açıklayan HPG, "şehitlerimizin izinde mücadele ederek özgürlük mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Botan’da şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG’nin açıklamasında şu hususlara yer verildi:

"10 Eylül 2020 günü işgalci TC ordusu tarafından Wan'ın Şax (Çatak) ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanında başlatılan ve iki gün süren operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalar sırasında düşmanın operasyon koordinesini hedefleyerek işgalcilere büyük kayıplar verdiren Canfeda Goyi ve Hebun Gırêspi yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Canfeda Goyi
Adı Soyadı: Tekin Yıldırım
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Narinc - Cemil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Eylül 2020 / Botan

 

Kod Adı: Hebun Gırêspi
Adı Soyadı: Xelil Kavus
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Emine - Simsil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Eylül 2020 / Botan

Sömürgeci soykırımcı TC devletinin faşist zihniyeti ülkemiz Kürdistan topraklarında her zaman işgal ve zulümle var olmaya çalışmıştır. Bu hastalıklı faşizan zihniyet on yıllardır bölge halkını zehirlemekte olduğu gibi bugün de tüm bölgeyi kaos ortamına sürüklemektedir. Faşist devletin insanlık dışı vahşi uygulamalarını ilk olarak uyguladığı, yokluğu üzerine varlığını inşa etmek istediği halk da Kürtlerdir. On yıllardır Kürt halkının her türlü değerine saldırarak yok etmeye çalışan sömürgeci Türk devleti karşısında direnen ve Kürdistan’daki soykırım siyasetine dur diyen yegâne güç partimiz PKK ve onun Özgürlük Gerillası olmuştur. Kürt halkını ve tüm toplumsal değerlerini ortadan kaldırmanın ancak ve ancak özgürlük gerillasını tasfiye etmekten geçtiğini anlayan işgalci devlet, yıllardır Kürdistan’da denenmedik hiçbir insanlık dışı uygulama bırakmamıştır. Faşist TC devletinin tüm insanlık dışı uygulamalarına, sömürgeci güçlerin ve işbirlikçilerin o kadar desteğine rağmen, Kürt halkı ve Özgürlük Gerillası çelikten iradesiyle direnmekte ve bu direnişini adım adım zafere taşımaktadır.

Özellikle son üç yılda Yeniden Yapılanma Projesi ile kendini yenileyen ve köklü bir değişime giden gerillamız sarsılmaz Apocu iradesiyle ve ölümsüz Komutan Agit’in vuruş tarzıyla işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmuştur. Kürdistan’ın her yerinde ve özellikle Cenga Heftanin direnişinde gerillanın gösterdiği performans ve zengin taktiklerle dolu yeni dönem gerillacılığı yüksek atılım ruhuna sahip bir süreci başlatmıştır.

İşgalci TC ordusunun çeşitli adlar altında geliştirmek istediği işgal operasyonlarına Kürdistan Özgürlük Gerillası bir darbeyi de Botan’da vurmuştur. “Dem Dema Azadiyê ye” hamle ruhuyla düşmanın 10-11 Eylül tarihlerinde Wan’ın Şax ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanında başlattığı kapsamlı operasyonu takibe alan, düşmanın kullandığı her türden tekniği boşa çıkararak düşmanın operasyon koordinesi üzerine operasyon yapan güçlerimiz etkili vuruşlar gerçekleştirerek 5’i rütbeli olmak üzere onlarca işgalciyi cezalandırmıştır. Aldığı bu ağır darbeler karşısında TC devletinin özel savaş medyası bile kayıplarını tümden gizleyememiş, kısmen itiraf etmek zorunda kalmıştır. Bu etkili eyleme Apocu militan ruhla öncülük eden ve son mermilerine kadar çatışarak kahramanlık destanı yazan Canfeda ve Hebun yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Şehit yoldaşlarımızın sergiledikleri yeni dönem gerilla pratiğini derinleştirip, hamle ruhunu yükselterek Şehitlerimizi yaşatma ve Kürdistan’da işgalciliği bitirme sözümüzü yineliyoruz.

ANILARI ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE REHBER OLACAKTIR

19 Eylül tarihli açıklamamızda 5 Eylül günü Wan’ın Şax ilçesine bağlı Masiro alanına dönük bir işgal operasyonu başlatıldığını, bu operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar çıktığını ve işgalcilere karşı kahramanca direnen Agit ve Mazlum yoldaşlarımızın şehadete ulaştıkları bilgisini paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agit Tekoşer
Adı Soyadı: Agit Abi
Doğum Yeri: Colemerg
Anne - Baba Adı: Fatma - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 05 Eylül 2020 / Botan

 

Kod Adı: Mazlum Ronahi
Adı Soyadı: Mazlum Pala
Doğum Yeri: Wan
Anne - Baba Adı: Asya - Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 05 Eylül 2020 / Botan

Agit Tekoşer ve Mazlum Ronahi yoldaşlarımız her biri farklı tarihlerde dünyaya gelmiş, emekçi ve yurtsever bir aile çevresi içerisinde büyümüşlerdir. PKK direnişiyle, Mazlum Doğan ve Komutan Agit’in kahramanlık öyküleriyle büyüyen, hem sivil yaşamlarında hem de mücadele içerisinde kutsal Mazlum ve Agit isimlerini layıkıyla taşıyan yoldaşlarımız, kahraman şehitlerimizin mücadelesini devralarak zafere taşımayı kendilerine görev bilmişlerdir. Agit ve Mazlum yoldaşlarımız toplumsal varlığımızı korumak ve kahraman şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkmak için gerilla saflarına katılmışlarıdır. Önder APO’nun felsefesini ve Kürdistan yurtseverliğini kişiliklerinde harmanlayarak çelikten bir iradeye sahip Apocu fedai militan kişiliği yaratmışlardır. Her zaman büyük bir coşku ve heyecanla direniş cephesinde yer alan yoldaşlarımız, üstlendikleri tüm görev ve sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getirmişlerdir. Gerilla yaşamlarında büyük bir tecrübeye sahip olan yoldaşlarımız, işgalcilere ağır darbeler vurmuş ve Apocu fedai militan kişiliğin timsali olmuşlardır. Agit ve Mazlum yoldaşlarımız mücadelelerinin her anını büyük bir emekle örmüş ve kahramanlık örneği sergileyen bir direnişle taçlandırmışlardır. Yoldaşlarımızın mücadele azmi ve kahramanlığı her zaman yolumuzu aydınlatacak ve özgürlük mücadelesine rehberlik edecektir.

Şehadete ulaşan Canfeda, Hebun, Agit ve Mazlum yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor; şehitlerimizin izinde mücadele ederek özgürlük mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."