Bremen’de 4 Nisan kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Almanya’nın Bremen şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle kutlandı.

Seve Kadın Meclisi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgünü vesilesiyle bir etkinlik gerçekleştirildi. Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezinde gerçekleşen etkinliğe yüzlerce Kürdistanlı kadın katıldı.


Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyle başlayan kutlamada DTKM Eş Başkanları Xezale Yalçın ve Said Bilgin birer konuşma yaptı.

Yalçın konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan ve kadın mücadelesi için mücadele ettiğini hatırlatarak Abdullah Öcalan’ın başta kadınlar olmak üzere Ortadoğu halkları için özgürlük sembolü haline geldiğini ifade etti.

Yalçın, "Biz Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için dün olduğu gibi yarında Sürekli mücadele edeceğiz. Herkesi Önderliğe sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. 
Bremen Meclisi Eşbaşkanı Said Bilgin ise 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere dikkat çekerek "Bu sene Bremen Eyaletinde 29-30 Nisan ve 1 Mayıs günlerinde kurulacak sandıklara halkımızı taşımak için hepimiz sorumluluk alarak çalışmalara katılalım” dedi.

Konuşmalarının ardından Kürt Halk Önderinin doğum günü için hazırlanan pasta şehit aileleri ve yakınları tarafından kesildi.

Kutlamada Öcalan'ın hayatını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ardından Özgür Cömert sahne aldı. Etkinlik müzik sunumu ve halaylarla devam etti.