Brisard: Teröristler Türk pasaportu ile Batı’ya geliyor

Avrupa Parlamentosu’nun terör komitesine açıklama yapan uluslararası terör uzmanı Jean-Charles Brisard, cihatçıların Türk pasaportları ile Avrupa’ya giriş yaptığına dikkat çekti.

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, uluslararası terör uzmanın Jean-Charles Brisard, Avrupa Parlamentosu’nun terör komitesine yaptığı açıklamada, birçok cihatçının kıtayı ziyaret eden turist görünümünde Avrupa’ya giriş yapmak için Türk pasaportu kullandığını belirtti.

Brisard, Avrupa’ya erişimde Bulgaristan ve Macaristan da cihatçılar tarafından kullanılması muhtemel ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

“Teröristlerin uygulamaları evrim geçirdi. Göç akışlarını kısıtlama amaçlı olarak denetimlerin çevresinden dolanma yollarını buldular. Bu sebeple erişim rotalarını değiştirdiler” diyen Brisard, şöyle devam etti: “Türkiye’de sahte veya çalıntı Türk pasaportlarını ele geçiren bireyler veya örgütler bulunuyor ve bu gruplar genellikle Bulgaristan ve Macaristan yoluyla turizm görünümü altında bu pasaportları kullanarak Avrupa’ya giriş sağlıyor. Bu Avrupa’ya girişte yeni yeni kullanılmaya başlayan bir rota.”

Brisard ülkelerin her birinin kendi önleyici yöntemlerini uygulaması gerektiğini ve bu konuda “ortak bir politikaya” güvenemeyeceklerini söyledi.