Britanyalı YBŞ savaşçısından dayanışma çağrısı

Şengal’de YBŞ saflarında DAİŞ’e karşı savaşan Britanyalı savaşçı Rubar Aziz, Şengal için dayanışma çağrısında bulundu.

Rubar Aziz olarak bilinen YBŞ savaşçısı İngiltere’den Şengal’e gitmiş. Şengal dağlarında ANF’ye konuşan Rubar Aziz, Manchester saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Rubar Aziz’in ANF aracılığıyla verdiği mesaj şöyle:

Adım Rubar Aziz. Burada Şengal'de YBŞ ile birlikteyim. Şengal halkı, Manchester saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını en derinden paylaşıyor.

Bizler burada cephedeyiz. DAİŞ bize yaklaşık 2 km uzaklıkta. Durumlar burada çok iyi değil. Koalisyondan herhangi bir yardım almıyoruz. Çok ciddi sağlık malzemesi ve doktor eksikliğimiz var. 2,500 savaşçı arasında sadece bir doktor var.

Batıdan buraya gelen gönüllü savaşçılar az, sadece 4 kişiyiz. İki İspanyalı var, bunlardan birisi doktor, diğeri de eski asker, o da bizden 2-3 km uzaklıkta. Bu noktada sadece ben ve Fransalı bir erkek savaşçı var.

Gelip bize burada yardım edecek gönüllülere ihtiyacımız var. Sağlıkçı, şoför, havancı... Gelecek olan herkes gerçek anlamda faydalı olacaktır. Buraya ne kadar çok insan gelirse o kadar iyi olacaktır, çünkü buna ihtiyacımız var.

Diğer yandan, Türkiye ile ilgili sorunlar var. Türk savaş uçakları son dönemde bu bölgeyi birkaç kez bombaladı. Koalisyon uçakları da burada uçuyor, Türk uçakları da. Bunlara ateş edemiyoruz çünkü kime ateş ediyor olacağımızı bilmiyoruz.

DAİŞ yaklaşık 2 km uzaklıkta. Bize karşı intihar bombacıları gönderiyorlar ama YBŞ yaklaşmalarına izin vermiyor. İki gün önce yine DAİŞ'e ait bir intihar bombacısı bu bölgeyi hedef aldı. Bu saldırıda bir YBŞ'li yaralandı, neyse ki hayatını kaybetmedi. Bu yüzden alabileceğimiz her türlü yardıma ihtiyacımız var.’’