Bu da Bursa merkezli şebeke

İktidarın kanatları altında mantar gibi türeyen çetelerden biri de Bursa merkezli Osmanlı Diriliş Halk Harekatı. Başında Erdoğan özentisi Bursalı bir pazarlamacı var. Kürt düşmanı şebeke üyeleri silah eğitimi de alıyor.

AKP-MHP’nin paramiliter Kürt düşmanı “Osmanlı Diriliş Halk Harekatı” isimli şaibeli yapılanmanın bir üyesi, tüm illerde silahlandıklarını söyledi.

Özellikle 15 Ağustos’taki devlet içi çatışmanın ardından AKP-MHP’nin genel merkezlerinde parti yöneticileriyle ve Meclis’te milletvekilleriyle görüşen; valilik, kaymakamlık gibi kamu kurumlarına ziyaretler yapan ve bu görüşmelerini sosyal medyada paylaşan; tavırları ve söylemleriyle “devlet görevlisi” izlenimi veren birtakım yapılanmalar türedi. Halkın Özel Harekatı, Ak Gençlik Ocakları, Özel Harekat Ocakları, Türkiye Devlet Fedaileri, Uluslararası Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı, Osmanlı Diriliş Halk Harekatı, bu oluşumlardan sadece bazıları. Türkiye, Avrupa ve Kürt illerinde çoğu “Osmanlı” hayaliyle teşkilatlanan bu şebekelerin sayısı giderek artıyor.

Tehditlerle görünür olmaya çalışan bu oluşumlardan biri de Osmanlı Diriliş Halk Harekatı. Bursa merkezli 2017’de kurulan bu çetenin başında da toptan-perakende telefon satan Ergünler  Pazarlama’dan Turabi Ergün var. Kendi deyimleriyle hemen hemen tüm illerde ve yurt dışındaki Türkler arasında örgütlüler. 

LİDERLERİ ERDOĞAN

Turabi Ergün, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük çaplı taklidi gibi; şiir okuyor, nutuk çekiyor, nizamat veriyor ama yüceliği ve “büyük davasını” öve öve bitiremiyor. “Ülke sınırlarımızı tehdit eden sınırlarımızda terör koridoru oluşturmaya çalışan terör örgütlerine karşı yürekli cesur ve iman gücüyle dik duruş sergileyen Türk dünyasının gururu olan Recep Tayyip Erdoğan'ın” neferleri olarak şık kıyafetler içinde, korumalar eşliğinde caka satıyor. Türk sağının dincilik ve milliyetçilik argümanlarıyla süslü nutuklar çeken Bursalı Turabi Ergün, “Hiçbir siyasi kurumun, kuruluşun ve hiç kimsenin maddi, manevi desteklemediği bir avuç Osmanlıyız” diyebiliyor.

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Kendileri dışındakileri aşağılayan Ergün, Erdoğan için tehditler savururken, safını ve nereye bağlı olduğunu da “Biz hiçbir zaman devletimizin, milletimizin, vatanımızın aleyhine davranışta bulunmayacağız” şeklinde özetliyor.

Ölüm tehditleri savuran bu şebeke, eğer doğrudan iktidara bağlı bir oluşum değilse neden devletin tüm mekanizmalarının (hükümet, yargı, polis, asker, medya) sessiz kaldığına açıklık getirmiyor. Şu tehditleri duruyor:

* #ÖleneKadar cumhurbaşkanımızın yanındayız saldırmayın sabrımız taşıyor. Biz ölmedik daha (12 Ocak 2017- Twitter)

* Recep Tayyip Erdoğan bizim liderimizdir. Ona dokunmaya çalışanın bi geleceği Olmaz çünkü ölür. #VeSonraŞöyleYazdım (3 Ağustos 2016-Twitter)

OSMANLI TOKATÇISI

Ergün, Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu bir toplantıda dikkat çekiyor. Görüntüleri sanal ağlarda paylaşılan toplantıda Ergün, adeta AKP’nin askeri gibi konuşuyor: “Bu seçim vatanını ve milletini seven bütün yurttaşların seçimidir. Onun için sandığa gideceğiz ve oyumuzu Cumhur İttifakı’na vereceğiz. Biz kazanacağız, milletimiz kazanacak, vatanımız, devletimiz kazanacak. Avrupa’ya da, Birleşmiş Milletler’e, NATO’ya ve tüm dünyaya Osmanlı tokadını vuracağız.”

KÜRT DÜŞMANI

Türk devletinin Mart 2018’de Efrîn’e yönelik işgal saldırısı sırasında kullanıldığı anlaşılan bir silahın üzerinde de Ergün’ün imzası var: “Osmanlı Direniş Halk Harekatı Genel Başkanı Turabi Ergün, Adana İl Başkanı Vezir Ertuğrul’a (17 Mart 2019)”

YouTube’da 11 Kasım 2018 tarihli bir görüntüde Ergün, Efrîn işgaline adadığı bir şiiri okuyarak Kürt düşmanlığını ve ırkçılığını açık bir şekilde ortaya koyuyor.

SİLAH EĞİTİMİ

Irkçı ve Kürt düşmanı Osmanlı Diriliş Halk Harekatı’nın ağına takılan ‘Kürt kökenli’ Türkçü-İslamcılar da var; Y.A. da bu tiplerden biri. Y.A., toplam 13 bin üyelerinin olduğunu; Türk devletinin çeteleri ile birlikte silah eğitimi aldıklarını itiraf ediyor. Görevinin sanal medya olduğunu söyleyen Y.A. “Kurucularımız arasında asker ve polisler de var” diyor.

GÖMÜLÜ SİLAHLAR

Birçok yerde gömülü silahları olduğunu söyleyen Y.A., 2023 seçimlerinin kendileri için önemli bir eşik olacağını söylüyor.