Bu kez ateşi söndüremeyecekler

Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde 26 Aralık’tan beri açlık grevinde olan Zafer Sağlam, daha önce bedenini ateşe vermişti. Sağlam, “Bu kez söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

Öcalan üzerindeki tecridin son verilmesi talebiyle 26 Aralık’tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsaklardan biri de Silivri 5 No'lu L Tipi Cezaevi'nde tutulan Zafer Sağlam. Sağlam (28) üç yıldır yıldır tutuklu. Öcalan üzerindeki tecridi protesto için 2017’de 14 günlük açlık grevine giren ve açlık grevinin ardından bedenini ateşe veren Sağlam’ın bir yanı komple yanmıştı. Bedenini ateşe verdiği için 21 gün tek kişilik hücre cezası verilmiş, görüş yasağı konulmuştu.

Çocukları için Van’dan İstanbul’a taşınan anne Halime Sağlam, Ocak’ın ilk haftasındaki görüşmenin ardından JinNews’ten Melike Ceyhan’a şunları aktarmıştı: “Oğlum çok dirençli ve inançlı. Morali çok yüksekti. Bana, ‘İrademe sahip çıkıyorum. Biz meşalemizi yaktık. Taleplerimiz karşılanana kadar bu meşale sönmeyecek. Bunu herkes bilsin’ dedi. Tecrit uygulamaları kalkana kadar açlık grevleri sürecektir. Bu kez dönüşü yok. Sonu ne olursa olsun devam edecek. Bu tecrit ya kırılmalı ya da kırılmalı."

TECRİT KIRILACAK

Bedenini ateşe verdiği için önümüzdeki ay duruşması olan Zafer Sağlam, geçen hafta ailesi aracılığıyla şunu iletti: “Ben bu ateşi yaktım, bu kez söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecek, tecrit kırılacak.”