'Bu komplo da başarısız kalacak'

Rusya'da faaliyet gösteren Kürt kurumları ve Kürdistanlılar, Amerika'nın Kürt Özgürlük Hareketi öncüleri hakkında aldığı kararın uluslararası komplonun devam olduğu, bu komplonun da öncekiler gibi başarısız kalacağını belirtti.

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar da ABD’nin PKK yöneticilerinin başına ödül koyma ve yakalama kararını şiddetle kınadı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtlerin Ulusal ve Kültür Otonomisi Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklamayla ABD’nin yetkililerinin PKK’nin yönetiminde yer alan üç kişi hakkında para ödülü ve yakalama kararının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Açıklamada, bu uygulamaların bir konsept temelinde yürütüldüğünü ve bunun uluslararası komployu yeni bir boyuta taşıma girişimi olduğu dile getirildi. BDT ve Rusya’da yaşayan Kürtler olarak bu oyuna kınadıklarını ve buna karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini vurguladı.

Diğer bir protesto eylemi ise Rusya’nın Adigey Cumhuriyeti’nde yaşayan Kürtler tarafından yapıldı. Adigey’de yaşayan Kürtler adına açıklamayı KNK üyesi Feyzoye Hüseyin ve Kürt Otonomisi Eşbaşkanı Sinem Broyeva yaptı.

KNK üyesi Feyzoye Hüseyin, Adigey ve Rusya’da yaşayan Kürtler olarak uluslararası komployu ve bu komploda yer alan tüm güçleri şiddetle kınadıklarını ve bu komplonun önce olduğu gibi şimdi de başarısız olacağını dile getirdi.