Büyükşahin: Kerbela’dan bugüne zihniyet aynı

KHK ile kapatılan TV10'nun kendilerine devredilmesi için 50 haftadır eylem yaptıklarını belirten kanalın Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırı zihniyetiyle kanallarını kapatan zihniyetin aynı olduğunu vurguladı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 çalışanları, kanalın kendilerine iade edilmesi için başlattıkları eylemin 50’nci haftasında Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Eyleme, geçen yıl KHK ile kapatılan Radyo Dünya Çalışanı Mine Kaynak, Munzur Çevre Derneği üyeleri ile Cumartesi Anneleri üyeleri katıldı. "Alevilerin sesi TV10 susturulamaz" pankartı açan çalışanlar, "Lokmalarla kurulan TV10'a talan" ve "Bu düzen Kerbela'dan bu yana bozuk" dövizlerini taşıdı. Eylemde sık sık "Özgür basın susturulamaz" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı. 

'ALÇAKLIK!'

Çalışanlar adına kısa bir konuşma yapan kapatılan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, Alevilere yönelik yapılan katliamlara dikkat çekerek, "Bu ülkede cenazelere büyük zulüm yapıldığını biliyoruz. Hatun Ana'nın cenazesine yapılan saldırı Kerbela'dan beri yapılan alçaklıkların son noktasıdır. Cenazeye yapılan bu alçaklık ile televizyonlarımızı kapatan zihniyet aynı zihniyettir. Ne yapıyorsa yapın susmayacağız. Bizi yakmakla, öldürmekle bitiremezsiniz. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

'KOMİSYONUN HİÇBİR KARŞILIĞI YOK'

TV10'nun malzemelerinin TMSF'ye devredilmesinin ardından geçtiğimiz hafta OHAL İnceleme Komisyonu'na başvuru yaptıklarını belirten Büyükşahin, "Komisyon başvurumuzu kabul etmedi ve bizimle görüşmedi. AİHM, bu komisyondan medet umuyor. Komisyonun hiçbir karşılığı yoktur. Komisyon ve TMSF, lokmalar ile kurduğumuz TV10’u peşkeş çekemez. Kanalın satışının durdurulmasını ve bize devredilmesini istiyoruz" dedi. 

'SUSMAYACAĞIZ!'

Kapatılan Radyo Dünya çalışanı Mine Kaynak ise, özgür ve tarafsız yayın yaptıklarından dolayı radyolarının kapatıldığını kaydetti. İktidarın özgür ve tarafsız yayın yapan basın-yayın organlarını susturmak istediğine dikkat çeken Kaynak, "AKP'nin politikalarını kabul etmiyoruz. Gerçekleri yazdıkları ve tarafsız oldukları için bugün yüzü aşkın gazeteci cezaevinde. Yarın belki biz de tutuklanacağız; ama susmayacağız" diye konuştu.