Bugünün öne çıkan haberleri

9 Ekim 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

9 Ekim Uluslararası Komplo, 20'inci yılında Avrupa'da iki merkezde protesto edildi. Strasbourg ve Brüksel'de düzenlenen eylem ile komplo kınandı.

Türkiye ve Kürdistan kentlerinde gece yarısı düzenlenen ev baskınlarında yüzü aşkın kişi gözaltına alındı. 

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Ankara katliamını “Türkiye demokrasi güçleriyle Kürt halkının demokrasi mücadelesinde ortaklaşmalarına yapılmış bir saldırı” olarak değerlendirdi.

 

QSD Basın Merkezi, Derazor’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması olan “Terörü bitirme savaşı”nda son 24 saatte 6 çetenin öldürüldüğünü duyurdu.

AKPM Birleşik Avrupa Solu Grubu’nun önerisi üzerine AKPM’nin icra bürosu, Ertuğrul Kürkçü’ye onursal üyelik verdi.

 

HPG gerillaları Çukurca'ya  bağlı ‘Koordine Tepesi’ olarak bilinen noktada konumlanan Türk askerlerine yönelik eylem gerçekleştirildi.

28 Eylül’de Endonezya'nın Silawesi adasında meydana gelen 7.5 şiddetinde büyük bir deprem ve tsunami ardından her gün yeni cenazeler yıkıntılar altından çıkarılıyor. Ölü sayısı 2 bini geçerken, on bin kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

 

HDP'nin Urfa eski Milletvekili Dilek Öcalan başkanlığındaki bir heyet Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek için CPT ile görüştü.

 

7 Ekim günü Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyünde bulunan Cebhet el-Şamiye isimli çete grubuna ait bir üsse yönelik eylem gerçekleştirildi. Eylemde 4 çete öldürüldü.