Buldan: 2020’de arkalarına bakmadan gidecekler!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin 2020'de arkasına bakmadan gideceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Malatya İl Örgütünün 3. Olağan Kongresi’nde konuştu.

'OYUNLARI BOZUYORUZ!'

Buldan'ın konuşmasının satır başları şöyle:
"7 Haziran, 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimlerine kadar uzanan süreçte halkımız ile birlikte, halkımızın iradesini asla ezdirmeyen ve gerçekleri ortaya koyan bir mücadele yürüttük. Devlet gücünün bize neden saldırdığının farkındayız. Çünkü biz artık oyunları bozuyoruz. Çünkü biz artık Türkiye’de AKP-MHP blokunun Türkiye haklarını aldatmasına izin vermeyen bir partiyiz. Bizler tüm devlet gücünü, yargısını, ordusunu, medyasını bize karşı yöneltenlere karşı dimdik ayakta duran, ezilmeyen ve her türlü baskı karşısında direnmesini bilen bir halk geleneğinden geliyoruz.
Onların oyunlarını 7 Haziran’dan sonra bozmaya başladık. Bozmaya devam edeceğiz. Onlar ilk seçimde artık gidicidir. Bunu bildikleri için her gün bir il ve ilçe binamıza siyasi bir operasyonla baskın yapıyorlar. Çalışanlarımız gözaltına alıp tutukluyorlar.
Siyaseten kaybedenler, zorbalıkla karşımıza çıkıyor. 2019 yılında 5 bin yönetici ve üyemiz gözaltına alındı, bunlardan bini tutuklandı. Şu an itibarıyla 32 belediyemize kayyum atandı. 24 belediye eş başkanımız tutuklandı.

'ONLAR BİTECEK, HDP BÜYÜYECEK'

AKP’nin gidişinin de yakın olduğunu ifade etmek isterim. Şu an 3’e bölünmüş bir AKP dönemini yaşıyoruz. Kendi içlerinde büyük rahatsızlıklar var. Gittikçe küçülecekler ama HDP dimdik ayakta durmaya, büyümeye devam edecek. Tarih demokrasi, barış ve demokrasiden bahsedenleri unutmayacaktır ama bunları yok sayanları, üstünü çizenleri kara bir leke olarak yazacaktır. HDP demokrasi, hak ve hukuk mücadelesinden dolayı adını tarihe altın harflerle yazılacak, AKP ise kara leke olarak yer alacak.
Onlar Türkiye’yi artık yönetemiyorlar. Yönettikleri sadece iki şey var. Birisi halka yönelik şiddet, ikincisi rant ve yolsuzluk sistemi. Bu iki konuda iyi yönetiyorlar Türkiye’yi. Hem baskıyı hem şiddeti halkın önüne koyup, halkın iradesini yok sayıp seçtiklerini cezaevine gönderip yerlerine kayyım atamayı iyi biliyorlar. Rant ve yolsuzluğu da gerçekten iyi yapıyorlar.

'İKİ YÜZLÜLÜK'

AKP Genel Başkanı Erdoğan Paris’te polisin halka saldırısı üzerine “Ülkemizde olursa bunlar kıyameti koparırlar” dedi. İnsan bu örnekleri verirken biraz utanır, yüzü kızarır. Erdoğan’a sormak isteriz, kadınlar sokakta dövülürken, katledilirken, barış anneleri yerlerde sürüklenirken, Taybet Ana'nın cenazesi bir hafta yerde kalırken, Cemile’nin annesi, kokmasın diye cenazesini bir hafta buzdolabında saklarken, Roboski’de 34 vatandaşımız savaş uçakları ile katledilirken, Berkin Elvanlar, Ali İsmailler, Kemal Kurkutlar, Ceylanlar annelerinin gözleri önünde katledilirken bunları Fransız polisi mi yaptı? Kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılacak diyen sen değil miydin Sayın Erdoğan? Bunları söylerken, güvenlik güçlerine emir yağdırırken Türkiye’deki güvenlik güçlerini bu katliamlardan sorumlu tutulmamak bir iki yüzlülük değil de nedir?

'KÜRTSEN HİÇBİR YERDE YOKSUN DİYORLAR'

Biliyoruz ki Türkiye'de Kürtlere karşı bir düşman hukuku gerçeği var. Dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım, düşman hukuku her zaman bize karşı uygulanan bir hukuk sistemi olarak Türkiye’de ne yazık ki yaygınlaşmıştır. Neredeyse Kürt’e nefes almayı yasaklayacak bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Kürtsen yaşamayacaksın, nefes alamayacaksın, seçilsen bile yönetmeyeceksin, Kürtsen hiçbir yerde yerin yok diyorlar.
İki gün önce Adalet Bakanı, 'Bin yıldır konuşulan bir dil mahkemede nasıl bilinmeyen bir dil oluyor' diye mahkemelere bir mesaj verdi. Buradan Adalet Bakanı’na seslenmek istiyorum, o bilinmeyen dil sadece mahkemelerde değil, Meclis’te milletvekili arkadaşlarımız bir iki kelime ettiğinde bilinmeyen dil olarak tutanağa geçiyor. İnkar politikaları yürütüp 'Kürtçeye nasıl bilinmeyen bir dil denir' diyor.

'İLK SEÇİMDE GİDECEKLER'

Her seçimde oy kaybediyorsunuz. İnanın arkadaşlar, ilk seçimde Abbas yolcu, AKP gidiyor.
2002'de geldiler, 2020’de arkalarına bakmadan gidecekler."