Buldan: 31 Mart, AKP'yi göndereceğimiz tarih olacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Krizden kurtulmanın tek yolunun AKP’nin gidişi olacağını biliyoruz. 31 Mart AKP’yi göndereceğimiz bir tarih olacak" dedi.

Miting ve halk buluşmaları çerçevesinde seçim turuna devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aralarında İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak’ın da bulunduğu beraberindekilerle Van’ın Başkale ilçesinin ardından Gevaş’a geçti. 

'HALKLA BİR ARAYA GELMEMİZ ENGELLENİYOR'

Buldan ve beraberindekileri ilçe girişinde aralarında Devrimci Doğu Kültür Derneği (DDKD) Temsilcisi Bahattin Ayaz, Gevaş Belediyesi eşbaşkan adayları Veysi Şeker ve  Melek Arapoğlu’nun bulunduğu çok sayıda kişi karşıladı. Kadınlar, sarıldıkları Buldan ile bir süre halay çekti. 

Yüzlerce kişinin katılımıyla mitinge dönüşen buluşmada, Gevaş Belediyesi eşbaşkan adayları halkı selamladı. Aday Melek Arapoğlu, kadınların 8 Mart’ını kutlayarak, “En fazla baskıların yaşandığı bir dönemdeyiz. Bu baskı ortamında seçimlere gidiyoruz, bizlerin halkla bir araya gelmemiz engelleniyor” dedi. Arapoğlu, ortak yaşamı savunan herkesin iktidara karşı kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

’31 MART'TA YENİ BİR GÜNEŞ DOĞACAK!'

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç da, “Bugün Kürt  ittifakıyla bir araya geldik. Bütün renklerimizle Kürdüz. Herkesi kabul ettiniz, niye Kürt halkını kabul etmiyorsunuz? Bir daha diyoruz sizin kendinize kabul ettiğiniz yasaları dinen Allah kabul etmez” diye konuştu. Atanan kayyumları hatırlatan Kamaç, “31 Mart’ta yeni bir güneş doğacak. O güneş bu kayyumları eritecek” dedi.

PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak ise, “31 Mart’ta bütün kayyumları Ankara’ya göndereceğiz” dedi.

'TEK ADAMA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Zılgıt ve sloganlar eşliğinde otobüse çıkan Buldan, “Bugün Gevaş’ta olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Gevaş’a çok fazla gelmiyoruz. Bu bizim öz eleştirimiz olsun. 31 Mart’tan sonra burayı asla ihmal etmeyeceğiz, her daim sizinle olacağız” dedi.

Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gevaş her anlamıyla bu ülkenin bir cennet ilçesi olmayı hak etmişken, burayı yönetenlerin bu ilçeyi ne hale getirdiklerini hepimiz görüyoruz. Bu ilçeyi yoksulluğa mahkum etmişler, bu ilçeyi yönetenler taş üstüne taş koymamış. Sadece kendi ceplerini doldurmuşlar. Onların derdi sadece kendi iktidarları. 16 yıldır bu ilçeyi yönetiyorlar. Bu ilçeyi öyle bir hale getirmişler ki tarımcılık yok, hayvancılık yok, eken yok, biçen yok. Bu ilçenin arıcılığı bile ülkeyi geçindirecek yeterliliktedir. Ancak sadece kendi ceplerini düşünürler, asla Gevaş halkının geleceğini düşünmemişler. Burayı 16 yıldır bir  yönetiyor; ama 31 Mart’tan sonra burayı bir kadın bir erkek yönetecek, HDP yönetecek. Bir erkeğin yönetimine mahkum olmayacak kadar bir irademiz vardır. O yüzden 31 Mart’ta kullanacağımız oy bu ülkenin düzenlemesine katkı sağlayacak. Biz tek adam yönetimine asla izin vermeyeceğiz. HDP, kadının kendi rengiyle her yere damgasını vurmuştur. Bizim elimizde olmayan bir tek Gevaş var. Bizim olanı almaya geldik.”

Ülkedeki ekonomik krize dikkat çeken Buldan, “Bugün Türkiye’nin her yerinde ekonomik krizden kaynaklı insanlar sefalet içinde. Biz ekonomik krizden kurtulmanın tek yolunun AKP’nin gidişi olacağını biliyoruz. 31 Mart AKP’yi göndereceğimiz bir tarih olacaktır. Onların kendi iktidarları ve kendi cepleri dışında düşündükleri bir şey yok” diye konuştu.

Hükümet yetkililerinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerde sürekli partilerine saldırdığını dile getiren Buldan, şöyle konuştu: “İnanın gittikleri yerlerde söyleyecek hiçbir şeyleri yok. Biliyorlar ki kaybedecekler, İstanbul’da Ankara’da kaybettiler; çünkü HDP onların kimyasını bozdu. Öyle bir taktik uyguladık ki Kürdistani partilerle en şeffaf ittifakı gerçekleştirdik” diye konuştu. Büyükşehirlerde aday çıkarmadıklarını; ancak oradaki belediyelerde yer almayacakları anlamına gelmediğini belirterek, “Belediye meclis üyelerimiz belediyelerde yer alacak ve halkımıza hizmet edecek."

'SANDIĞA VİCDANIMIZLA GİDELİM'

“Demokratik birlik oluşturduk. Her yerde başkan adaylarını destekleyeceğiz yeter ki AKP kaybetsin. İşte bundan rahatsız oldular. O yüzden seçim meydanlarında sürekli HDP’den bahsediyorlar” diyen Buldan, partilerinin hedef göstermesine şöyle cevap verdi: “Bizim onlara tek sözümüz var, biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz, kadınlardan, gençlerden alıyoruz. İnsanlar HDP’den cesaret alıyor, HDP de halkımızdan cesaret alıyor. Her yerde aynı coşku. Burada da aynı coşkuyu görüyoruz. 31 Mart tarihinden Gevaş Belediyesi’ni siz alacaksınız. Geçen seçimlerde 7 oyla bizim elimizden hırsızlıkla aldılar. Şimdi biz öyle bir oy oranıyla kazanmalıyız ki bunlar hırsızlık bir yapamazsın. Halkımız bu konuda duyarlı olsun. Sevgili kadın arkadaşlar.  Kadın adayımız var. Oyunuzu kendinize verin. Herkesin elini tutun, anlatın ki gerçekleri görmeyen görsün, siz anlatın ki sandığa giderken ellerini vicdanlarına koysunlar.”

Buldan ve beraberindekiler, buluşma ardından Van merkeze geçti. Buldan ve beraberindekiler yarın Erciş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde olacak.