Buldan: Asıl terörist AKP zihniyetidir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kayyumların kaybedeceklerini bildikleri için belediyedeki her şeyi çaldıklarını açıkladı. Buldan, "31 Mart’ta herkes sandığa gidip oy kullanmalı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Ya Me Ye” şiarıyla startını verdiği seçim çalışmaları kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Amed’ıin Hani ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. HDP bayraklarıyla donatılan ilçede bir araya gelen halk, “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî berxwedana Leyla Güven”, “Bijî serok Apo”, “HDP halktır halk burada” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde HDP’lileri karşıladı. Buluşmaya HDP Amed Büyükşehir Belediyesi adayları Hülya Alökmen Uyanık ile Selçuk Mızraklı, HDP Hani Belediye eşbaşkan adayları, Dicle Belediye eşbaşkan adayları, HDP-Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il-ilçe yöneticileri, İttifak Partileri ve çok sayıda kişi de katıldı. 

Yoğun polis ablukasının bulunduğu Hani ilçe girişinde GBT kontrollerinin üst düzeyde tutulması dikkatlerden kaçmadı. Halk buluşması ilk olarak HDP Büyükşehir Belediyesi, Hani Belediyesi ve Dicle Belediyesi adaylarının halkı selamlamasıyla başladı. 

Kürdistan Komünist Partisi adına konuşan Avşin Dalkılıç, Erdoğan'ın “Kürdistan yok” söylemine değinerek, bu cümleyi kuranların bugün alanlara akan milyonları görmesi gerektiğini ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bizden korkuyorlar ve bizim ne kadar güçlü olduğumuzu bildikleri için korkuyorlar. Hiçbir engel bu halkın kararlı duruşu karşısında hiçbir şey yapamaz. Halkımızın büyük emekleri sonucu bu parti bugünlere gelmişse ona saygı duyulur. HDP’ye yapılanlar bugün başka partiye yapılsaydı çoktan kapılarına kilit vurmuşlardı. Ancak biz bunca baskıya ve saldırıya rağmen dimdik ayaktayız.

‘ASIL TERÖRİST ONLARIN ZİHNİYETİDİR’

Bir şey daha duyduk; buraya atanan kayyumlar, seçime 8 gün kala ne koparsak kârdır anlayışıyla belediye taşınmazlarını gasp ederek bilmediğimiz yerlere gönderiyor. Seçime 8 gün kala kaldırım taşlarını yerinden söküyorlar. Kayyumlar açtığımız kurumları kapatıyorlar. ‘Nasıl olsa kazanmayacağız, nasıl olsa HDP gelecek’ zihniyetiyle her şeyi çalıyorlar. Ayıptır ayıp... Belediye gasp edilmez, hırsızlık yapılmaz. Her şeyi gasp ediyorlar. Çünkü AKP büyüklerinden bunu öğrendiler. 17 yıldır bu ülke yalan dolanla yönetildi. AKP gelecek dönem için hiçbir şey vadetmiyor. Elinde kalan tek malzeme HDP. Gece gündüz HDP’den bahsediyorlar. HDP için ‘teröristtir’ diyorlar. Bu ülkeyi yönetenler asıl bölücük yapıyorlar. Asıl terörist bu zihniyettir. 

'İTTİFAKIMIZA SAHİP ÇIKALIM'

Artık kimse Erdoğan’ın sesini dahi duymak istemiyor. Neden, çünkü her gün yalan söyleyip iftira atıyorlar. İşte bunca şeye rağmen bizim büyümemizi, çoğalmamızı engelleyemiyorlar. Nefretlerinin tek nedeni de budur. Dicle ve Fırat’ın akışını nasıl engelleyemiyorlarsa bizim de büyümemizi de engelleyemeyecekler. Hani’de geliştirdiğimiz ittifak önemlidir. Bu ittifak tarihi bir ittifaktır. Kürt halkının ve geleceğimizin ittifakıdır. İttifakımıza sahip çıkarak onlara kaybettirmeliyiz. Onlar Kürtlerin bir araya gelemeyeceğini düşünüyorlardı. Biz Diyarbakır’da Kürdistani partilerle ittifak yaptık. Bu ittifak 31 Mart’ta sandıklarda yüksek oranda çıkarak, ‘ittifak kuramayacak’ diyenlere iyi bir cevap olacaktır. Sırada kayyumları Ankara’ya göndermek var ve bulunduğumuz her alanda HDP’nin rengini yansıtmak var. Bu bayraklar Türkiye’nin her yerinde dalgalanacak.

‘ÖLÜMLERE GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

136 gündür bedenini açlığa yatıran Leyla Güven’e ve onunla birlikte açlık grevinde olan bütün yoldaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Leyla Güven bir şeye dikkat çekmek için bedenini açlığa yatırdı. Leyla tecrit kalksın, ülkeye barış gelsin diye bedenini açlığa yatırdı. Ancak karşısında 3 maymunu oynayan bir iktidar var. Adalet Bakanlığı kendi yasalarına uymuyor. Bu talep o kadar meşru bir taleptir ki, siz uygulamayarak yasalarınızı çiğneyerek kendinizi rezil ediyorsunuz. Gebze Cezaevi’nde Ayten Behçet isimli tutsak tecride karşı yaşamına son verdi. Adalet Bakanlığı bu ölümler karşısında artık sessizliğini bozmalıdır. Bu sessizlik ancak tecridin kaldırılmasıyla gerçekleşir. Tecridin kaldırılmasını buradan bir kez daha talep ediyoruz. Bu talep milyonların talebidir. 2 gün önce Newroz’da başta Amed olmak üzere alanlara çıkan milyonlar ‘tecrit kalksın, Leyla ve açlık grevindekiler yaşamını yitirmesin’ dediler. Bunun için bu çağrıyı bir kez daha yapmak bizim sorumluluğumuzdur. Ancak arkadaşlarımızı yaşatmak da bizim sorumluluğumuzdur. Arkadaşlarımızın yaşamını yitirmesine göz yummayacağız. 

'1 OYLA HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR'

31 Mart’ta herkes sandığa gidip oy kullanmalıdır. 1 oyla her şey değişir. Amed Büyükşehir ve ilçelerinin her alanını HDP rengine boyayalım. Mutlaka kazanacağız.”