Buldan: Bazîd’i, Ağrı’yı, Patnos’u kazacanacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Doğubayazıt mitinginde yaptığı konuşmada hep birlikte “Bazîd’i, Ağrı’yı, Patnos’u kazanacağız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmalarını Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan bir mitingle sürdürdü. Buldan, soğuk ve yağışlı havaya rağmen toplanan coşkulu bir kalabalık karşısında, yaptığı konuşmada halkın 31 Mart tarihini sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Buldan, “Bir kez daha gördük ki Doğubeyazıt halkı da tıpkı Gever, Colemêrg, Silopi, Şırnak, Van halkı gibi kararını vermiş. 31 Mart tarihini sabırsızlıkla bekliyor. Çünkü 31 Mart tarihinde büyük bir destan yazmaya hazırlanıyor” dedi.

Türk devletinin kayyum bilançosunda bahseden Buldan, “Bizim o kayyımlarla ilgili hazırladığımız rapora yasaklama kararı çıkardılar” diye ekledi.

SINIR KAPISI SADECE ERDOĞAN VE YANDAŞLARINA HİZMET EDİYOR

Doğubayazıt’ta geçim sıkıntısı, işsizlik ve yoksulluğun hat safhada olduğunu belirten Buldan, şöyle konuştu: “Burada bir tane sınır kapısı var: Gürbulak sınır kapısı, Doğubayazıt halkının işini ekmeğini kazandığı bir kapı. Ama bugün AKP’lilerin kapısı olmuş durumda. Doğubeyazıt halkı işsizlik ve yoksullukla boğuşurken o kapı sadece AKP ve yandaşlarına hizmet veriyor. Tayyip Bey gelsin, bir Doğubayazıt meydanlarına baksın, işsiz insanları evine ekmek götüremeyen halkımızı burada görsün.”

YENİ ZELANDA KATLİAMI İLE OY HESABI!

Erdoğan’ın 50 kişinin hayatını kaybettiği Yeni Zelanda’daki katliama ilişkin görüntüleri mitinglerinde izletmesine tepki gösteren Buldan, “İki gündür Yeni Zelanda’da, iki camide yapılan katliamın görüntüsünü gösteriyorlar. Orada 50 insan çok acı bir şekilde hayatlarını kaybetti. Bunu oy almak için kendilerine çevirmek istiyorlar, kullanıyorlar. Ayıptır, günahtır, yazıktır!” dedi.

Erdoğan rejiminin kutuplaştırma politikasına dikkat çeken Buldan, “Ülkedeki insanlar arasına halklar arasına bölücülükle, ayrımcılıkla, kutuplaşmayla, nifak tohumu sokmanıza asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkede barış içinde özgürce yaşayacağız ve size inat bu ülkeyi terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

DOĞUBAYAZIT ASLA AKP’YE MAHKUM VE MUHTAÇ DEĞİL!

Buldan, devamla şunları söyledi: “Sevgili Bazîdliler, bugün ekonomik sıkıntıdan ve krizden kaynaklı yaşadığınız bir çok sıkıntı var. Özellikle tarımcılığın, hayvancılığın bitirildiği ve bunun en fazla Doğubayazıt’a, sizlere yansıdığını biliyoruz. İnsanlarımız artık hayvanlarına yem bile alamıyorlar. Hayvancılığı, tarımı bitirdiler. İnsanları sefalete, yoksulluğa mahkum ettiler. Ama şunu biliyoruz ki Doğubayazıt halkı asla ve asla AKP’ye mahkum ve muhtaç değildir.

AB’YE GİRMEK İÇİN DEMOKRATİK AÇILIM GEREK

“(...) Şimdi çıkmışlar diyorlar ki bu ülkeye demokrasi getirdik, bu ülkede açılımlar yaptık. Ancak Avrupa Birliği’ne girişin yollarının açılımdan geçtiğini bilmiyorlar. Ve bugün eğer Avrupa Birliği Türkiye’yi reddediyorsa, Avrupa Birliği’ne girişini engelliyorsa, demek ki siz doğru yolda değilsiniz, demek ki bir yerde yanlış yapıyorsunuz (...) Bu ülkenin Avrupa Birliği’ne girmesini istiyorsanız o zaman gerçek anlamda demokratik açılımlar yapmaya ihtiyaç var. Demokratik açılımlar yapmanın yolları Kürt halkının değerlerini, taleplerini dinlemek ve yerine getirmekle sağlanır. Demokratik açılım, Selahattin Demirtaş’ı ve Figen Yüksekdağ’ı özgür bırakarak sağlanır.”

AÇLIK GREVLERİ

“Demokratik açılımı bugün 130’uncu gününe giren Leyla Güven’i dinlemekle yaparsınız. Sadece Leyla Güven değil. Bugün dünyanın birçok yerinde insanlar bedenlerini bir şey için açlığa yatırdılar. Şu anda kritik aşamaya gelindi, her an olumsuz bir şey duyabiliriz. İnsanların yaşamlarını yitirmeyeceği ve bu taleplerin yerine getirileceği bir dönemi acilen başlatmamız gerekiyor.”

31 MART TARİHİ ÖNEMLİDİR

“Bizler açısından 31 Mart tarihi önemli bir tarihtir. Bu kadar yok saymaya, baskıya bu kadar inkara; değerlerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin yaşadıklarının son bulmasına 31 Mart’ta cevap olacağız. Bu cevabımızı, kullanacağımız oylarımızla, göstereceğimiz irademizle, ellerimizi vicdanlarımıza koyarak, bizlere yapılanı, atanan kayyımların kültürümüz ve değerlerimize yaptıklarını hatırlayarak vereceğiz. Doğubeyazıt halkı da bir kez daha tarih yazacak. Bir kez daha bu başarının altına imza atacak.”

EŞBAŞKANLAR HİZMETİNİZDE OLACAK

“Belediye eşbaşkan adaylarımız buradalar. Bu iki arkadaşımızı, bir kadın bir erkek arkadaşımızı, önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum. Biliyorum ki kadın arkadaşlarımız kadın eşbaşkanımıza sahip çıkacak. Tıpkı buradaki kadın değerlerine yapılan saldırılara karşı çıktıkları gibi, kadın eşbaşkanlarımıza da sahip çıkacaklar. Sizin derdinizi çözecek, sorunlarınızla ilgilenecek olan bir kadın eşbaşkanınız olacak. Yine sizlere hizmet getirecek sizlere yardımcı olacak, her türlü sorununuzla ilgilenecek olan erkek eşbaşkanımız. Her iki eşbaşkan da sizin hizmetinizde sizin emrinizde olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu ve kaygısı olmasın.”

“Bunların yalanları, hileleri çok. Bunlar yalanla, hırsızlıkla 17 yıldır iktidarlarını ayakta tutuyorlar. Burada da oyun oynamaya çalışacaklar. Ama Bazîd halkı bu oyunlara izin vermeyecek. Oylarına, eşbaşkanlarına, belediye meclis üyelerine sahip çıkacak. Hep birlikte Bazîd’i, Ağrı’yı, Patnos’u kazanacağız. Bütün ilçelerimizi sizin iradenizle kazanacağız. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Hava çok soğuk fazla uzatmıyorum. Yolunuz ve yolumuz açık olsun. Rê ya we rê ya me vekirî be hevalno. Bazîd Agirî ya me ye. Xatirê we hevalno.”