Buldan'dan Keskin'e dayanışma ziyareti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, evi basılan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’e dayanışma ziyaretinde bulundu. Buldan ve Keskin, Abdullah Zeydan kararının 'düşman hukuku' olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri Oya Ersoy, Zeynel Özen, Ali Kenanoğlu ve Fatma Kurtulan, geçtiğimiz günlerde polis tarafından evi basılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel başkanı Eren Keskin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleşen ziyarette, Keskin’e İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri eşlik etti.

BULDAN: SALDIRILARI BİRLİKTE ENGELLEYEBİLİRİZ

Son zamanlarda başta Eren Keskin olmak üzere birçok kişi ve kesime yönelik linç girişimleri, cezalar, gözaltılar, tutuklamaların olduğuna dikkat çeken Buldan, “Bu bir konsepttir. Sevgili Eren Keskin’e yapılan tüm bu saldırılar hepimize yapılmış sayılır” dedi.
Buldan, “Ne kadar güçlü ve dayanışma içerisinde olabilirsek bu tür saldırıları berhava edebileceğiz” diye konuştu.

'SARAY'IN SAVCILARI DEVREDE'

Buldan, HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında önce tahliye sonra tekrardan tutuklama kararı verilmesine de tepki göstererek, "Saray'a bağlı savcılar tarafından bu karara itiraz edildi. Bu itiraz çerçevesinde Abdullah Zeydan’a bir kez daha ceza verildi" dedi.

KESKİN: DÜŞMAN HUKUKU

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ise Abdullah Zeydan’ın tahliye kararında düşman hukukunun devreye girdiğini söyledi.
Keskin, Dünya Kobanê Günü'nü de kutladı.

YOLERİ: HER YERDE DAYANIŞMA!

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri de "Hak ihlalinin yaşandığı her yerde mutlaka insan hakları savunucuları dayanışma gösterecektir" diye belirtti.