Buldan'dan uyarı: Saldırılara sessiz kalmayız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP-MHP iktidarının Kürtlerin, Alevilerin mezarlık ve cenazelerine saldırıyı olağanlaştırdığını belirtti, "Sessiz kalmayacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ölüm orucunun ardından yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik polis saldırısının yaşandığı Gazi Cemevi'ni ziyaret etti. Gazi Cemevi adına yapılan açıklamada, HDP’ye konuyu Meclis’e taşıdığı için teşekkür edildi. Ziyarete gelen farklı inanç temsilcileri de saldırıyı kınayarak, iktidara tepki gösterdi.
HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP İstanbul İl Yöneticileri, HDP MYK üyesi Turgut Öker, HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Hüda Kaya, Musa Piroğlu ve Zeynel Özen’in de eşlik ettiği Buldan, açıklama yaptı.

'İKTİDAR ZEMİN HAZIRLADI'

"İbrahim’in cenazesine yapılanlar zulümden yana olan anlayışın göstergesidir" diyen Buldan, Alevilerin kutsal mekanlarına da saygısızlık yapıldığını belirtti.
Buldan, AKP-MHP iktidarının inançlara, cenazelere yönelik saldırıyı olağan hale getirdiğine dikkat çekerek, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan zulmü de hatırlattı.

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Buldan, mezarlıklara saldırılara da dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Bugün özellikle Kürtlerin mezar taşları kırılarak, mezarları tahrip edilerek nasıl Kürtlere ikinci bir ölüm yaşatılıyorsa, Alevi yurttaşlarımıza da İbrahim şahsında aynı azap aynı acı bir kez daha ölüm yaşatılmak istenmiştir.
Kürtlerin mezar taşları kırılırken, Alevilerin cemevleri basılırken, Ermenilerin kiliselerine saygısızlık yapılırken bunlar karşısında sessiz kalmayacağız."
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Haddi olmayan her konuda konuşan Diyanet ölüye ve mezarlara yönelik saldırılar karşısında sessizdir" diyerek, iktidarın Alevi toplumundan, mezar taşları ve cenazeleri saldırıya uğrayanlardan özür dilemesi gerektiğini söyledi.