Buldan: Hiç kimsenin gücü HDP’yi sandığa gömmeye yetmeyecek

Buldan: Onlar bizi sandığa gömmeye çalışacaklar, biz sandıktan fidan olup çıkacağız; biz sandıktan fışkıracağız. Hiç kimsenin gücü HDP’yi sandığa gömmeye yetmeyecektir.

HDP’nin Kadıköy İskele Meydanı’nda İstanbul milletvekili tanıtımında konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, HDP olarak, OHAL ve KHK’lerle yönetilen emekçileri ihraç eden, gençleri katleden, kadınları eve kapatmaya çalışan, meydanları halka yasaklayan düzeni değiştirmek için yola koyulduklarını vurguladı. Hiç kimsenin HDP’yi sandığa gömmeye gücünün yetmeyeceğini kaydeden Buldan, “Onlar bizi sandığa gömmeye çalışacaklar, biz sandıktan fidan olup çıkacağız; biz sandıktan fışkıracağız. Hiç kimsenin gücü HDP’yi sandığa gömmeye yetmeyecektir; hiç kimsenin gücü bu halkın sesini kısmaya yetmeyecektir. Biz kazanacağız, biz başaracağız” dedi.

HDP İstanbul milletvekilli adaylarını Kadıköy İskele Meydanı’nda şenlik havasında tanıttı. Rengarenk HDP bayraklarıyla süsülenmiş alana akın eden yüzlerce insan, çektikleri halaylar ve yaptıkları tezahürat ile İskele Meydanı’nı adeta şenlik alanına dönüştürdü. 7’den 70’e adayları görmeye gelen kitlenin içinde kadın ve gençler ağırlıklıydı. Rehin tutulan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafı ellerinde seçim otobüsünden çalınan Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Lazca müziklere eşliğinde halay çeken halk tüm Kadıköylüleri coşturdu. Birinci, ikinci, üçüncü bölge milletvekillerinin teker teker tanıtıldığı etkinlikte, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan bir konuşma yaptı. Alkışlar, zılgıtlar eşliğinde seçim otobüsüne çıkan Buldan, kendisini coşkuyla karşılayan kalabalığa kırmızı güller attı.

‘KADIKÖYLÜLER 24 HAZİRAN’DA AKP’YE ARTIK YETER EVİNE GİT DİYECEK’

Buldan, şair Cemal Süreyya’nın Kadıköy şiiriyle halkı selamlayarak sözlerine başladı. Bugün Edirne F Tipi Cezaevi’nde rehin tutulan Selahattin Demirtaş’a yapmak istedikleri ziyarete izin verilmediğini aktaran Buldan, “Demirtaş’ı rehin tutabilirsiniz ancak Demirtaş, Şırnak’ta, Hakkari’de, Van’da, Amed’e, İstanbul’da ve İzmir’de olacak” dedi. Kadıköy halkına seslenen Buldan, AKP hükümetinin 16 yıllık iktidarını döneminde Kadıköy’ü betonlaştırmaya ve Kadıköy sokaklarını halka yasaklamaya çalıştığını hatırlatarak, “Haydarpaşa Garı’nı lüks bir otele ve Salı pazarını AVM’ye çevirmeye çalışan, Fikirtepe’yi beton haline getiren AKP hükümetine karşı Kadıköy halkı en iyi dersi, en iyi cevabı 24 Haziran’da sandıkta verecek. Kadıköy’ün bu meydanı birçok kez güvenlik güçlerinin müdahalesine sahne oldu. Burada etkinlik yapan insanlarımıza kötü davranarak, müdahale ederek etkinlikleri yasaklanmaya çalıştılar. Ancak Kadıköylü kadınlar ‘geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz’ dediler ve Kadıköy meydanını terk etmediler” dedi. Kadıköy kadınlarının ve gençlerinin 24 Haziran’da sandıkta soracak bir hesapları olduğunu vurgulayan Buldan, “Bu hesap 16 yıllık AKP hükümetine artık evine git, artık git evinde otur diyecek ve ona iyi bir ders verecek” dedi.

‘DÜZENİ DEĞİŞTİRME SÖZÜMÜZ VAR …’

Buldan, HDP olarak OHAL ve KHK’lerle yönetilen, barış akademisyenlerinin, öğretmenlerin, sağlıkçılarının, emekçilerin ihraç edildiği bir ülke düzenine son vermek ve bu düzeni değiştirmek için yola çıktıklarını kaydetti. Ülkedeki tüm yurttaşlarının, Türkün, Kürdün, Alevi, Sünni, Arap, Çerkez, kadın, erkek tüm yurttaşları 24 Haziran’da oy kullanmaya çağıran Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“24 Haziran Türkiye açısından tarihi bir öneme sahiptir. Hepimizin kaderini değiştirecek olan bir seçim tarihidir. Bu ülkede Kürdü inkar eden, Alevi’yi, Arabı yok sayan, dilimizi, kimliğimizi yok sayanlara karşı bizler el ele; omuz omuza verdik, bu mücadeleyi başlattık ve bu mücadelenin sonucunu 24 Haziran sabahı seçim sandıklarında mutlaka soracağız; mutlaka kazanacağız, mutlaka başaracağız. Biz bu düzeni değiştireceğimizin sözünü verdik. Bu sözü yıllar önce yaşamını yitirenlere verdik; Musa Anterlere, Vedat Aydınlara, Savaş Buldanlara verdik, failli meçhullere verdik. Biz bu düzeni değiştireceğimizin sözünü Selahattin Demirtaş’a verdik, Figen Yüksekdağ’a verdik, zindanlara verdik. Biz düzeni değiştirme sözümüzü sokağa çıkma yasaklarıyla evleri ve işyerleri yıkılan, gençleri katledilen Cizre, Gever, Nusaybin, Sur halkına verdik. İşte bu sözümüzü tutmak için bugün bu yollardayız ve bu mücadeleyi yürütüyoruz. Kadıköy’de yaşayan Botanlıların, Serhatlıların, Amedlilerin, Ege, Karadeniz, Marmara halklarının birebir katılması, omuz vermesi, bizlere güç vermeli ki 24 Haziran’da sandıktan güçlü çıkması lazım. Evet 24 Haziran başka bir tarih olacak, 25 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP’nin olmadığı bir tarih olacak; 25 Haziran Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı seçileceği bir tarih olacak.

HDP’nin güçlü bir şekilde parlamentoya gireceği bir tarih olacak. Biz HDP derken elbette ki tüm birleşenlerimizden söz ediyoruz. Bize güç, bize omuz veren Alevilerden, Ermenilerden, Süryanilerden, Kürtlerden, kadınlardan ve gençlerden bahsediyoruz. Hep birlikte bu mücadeleye omuz vermekten bahsediyoruz. Çok çalışacağız, sadece 29 günümüz var. Gece gündüz demeden çalışacağız ve başaracağız. Ev ev, sokak sokak dolaşacağız; her eve gireceğiz, her insanın elini tutacağız, her yüreğe dokunacağız. Bu düzeni bozmak isteyenleri yanımıza çekeceğiz. AKP’ye gir diyenleri yanımıza alacağız; AKP’ye ‘TAMAM’ diyenlerin elini tutacağız ve 24 Haziran’da hep birlikte bu başarının tanıdı çıkacağız.”

‘SANDIKTAN FİDAN OLUP ÇIKACAĞIZ’

Sandık güvenliğine de değinen Buldan, herkesi sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. “Seçimler sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir” diyen Buldan, şöyle konuştu: “Sandıklarımıza sahip çıkacağız, oylarımıza sahip çıkacağız. Oylarımızı çalmalarına asla izin vermeyeceğiz. Onlar bizi sandığa gömmeye çalışacaklar, biz sandıktan fidan olup çıkacağız; biz sandıktan fışkıracağız. Hiç kimsenin gücü HDP’yi sandığa gömmeye yetmeyecektir; hiç kimsenin gücü bu halkın sesini kısmaya yetmeyecektir. Hiç kimsenin gücü Kürdü inkar etmeye yetmeyecektir, hiç kimsenin gücü Alevilerin hakkını gasp etmeye yetmeyecektir, hiçbir kimsenin gücü kadının eşit ve özgürlük mücadelesini engellemeye yetmeyecektir, gençlerimizin özgürlük tutkusuna hiç kimse gem vuramayacaktır. İşte böylesi kararlı, böylesi coşkulu, böylesi iddialı bir parti HDP 29 gün boyunca gece gündüz çalışacak ve 24 Haziran’da istediği sonucu alacak. Hep birlikte kazanacağız; hep birlikte başaracağız. Yolunuz ve yolumuz açık olsun Hızır yardımcımız olsun.”

Birinci, İkinci, üçüncü Bölge milletvekillerinin teker teker tanıtıldığı etkinlikte ilk konuşma HDP İstanbul il Eşbaşkanı Esengül Demir tarafından yapıldı. Hiçbir baskının kendilerini yıldırmaya yetmeyeceğini vurgulayarak sözlerine başlayan Demir, “Bu seçimler, engeller barajlar bize asla yıldırmadı yıldırmaz” dedi. Bu baskın seçimde de halkların ele ele verip 16 yıllık AKP iktidarın yaptığı zulmüne cevabı sandıkta vereceğini vurgulayan Demir, seçime 30 gün kaldığını hatırlatarak, “Şimdi burada olmayan arkadaşlarımız var. Onlar içinde iki kat fazla için çalışacağız. Selahattin Demirtaş için, Figen Yüksekdağ için, Sebahat Tuncel için bu haramilerin sonunu getireceğiz” diye konuştu.

CANBAZ KAYA: BİZ KAZANACAĞIZ!

Etkinlik, HDP İstanbul 3. Bölge milletvekillerinin tanıtımıyla başladı. Zafer işaretleri eşliğinde seçim otobüsünden kitleyi selamlayan adaylar adına söz alan HDP milletvekili adayı Dilşad Canbaz Kaya, “Erdoğan-AKP faşizminin 16 yıldır politikasında halklara dayatmış olduğu baskı, sömürü, zulme bir de gündemimize baskın seçimi soktular. 24 Haziran’da halkların örgütlü mücadelesi bu zulme cevap olacak. Biz kazanacağız, halklarımız kazanacak” dedi.

OLUÇ: NUSAYBİN’İN SUR’UN HESABINI SORACAĞIZ

24 Haziran sadece bir seçim değil, Türkiye’yi karanlığa gömmek isteyen, her türlü hakkı, özgürlüğü, adaleti, demokrasiyi, eşitliği yok etmek isteyen AKP-MHP koalisyonunu iktidardan indirme günü olduğunu vurguladı. Seçimlere tam 29 gün kaldığını hatırlatan Oluç, söyle konuştu: “29 gün içerisinde her yerde bu gerçeği anlatacağız. Nusaybin’in, Sur’un, Şırnak’ın hesabını 24 Haziran’da soracağız. İşçi, doğa katliamlarının hesabını 24 Haziran’da soracağız. İkinci turda bu iktidarın sonunu getirecek adımı atacağız. Bu kararlı duruş için hepimiz hazır mıyız? Bu güçler, kararlılıkla bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Cezaevinde olan tüm arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Hepinizi cezaevlerinden çıkaracağız”

KENANOĞLU: HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ

HDP 3. Bölge İstanbul 4. sıra milletvekili adayı Ali Kenanoğlu da, “Bizleri karşı karşıya getirerek siyasetlerini yürüttüler. Bizden korkuyorlardı ve bunun için yan yana gelmemizden korkuyorlar. 7 Haziran’da bu saltanat sevdalılarına dersini verdik. 1 Kasım’da bunu yok saydılar. 24 Haziran’da yok saydıkları iradeyi yüzlerine vuracağız. Bu ülkenin kurtuluşu, halkların kurtuluşu halkların omuz omuza mücadelesinden geçmektedir. HDP bu ülkenin gerçeğidir. 24 Haziran’da halkın iktidarını kuracağız” dedi.

AHMET ŞIK: BU MAFYA İKTİDARINA SON VERECEĞİZ

Konuşmaların ardından HDP ikinci bölge milletvekili adayları tanıtıldı. Büyük coşkuyla karşılanan adaylar adına ilk konuşma HDP İstanbul 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Gazeteci Ahmet Şık tarafından yapıldı. Neden HDP’den aday olduğunu açıklayan Şık, “Bana sıklıkla HDP’den neden aday olduğunu soruyorlar. Diyorum ki umudu büyütmek için aday oldum. Bir şey daha söylüyorum. Çünkü HDP verdiği sözü tutan bir parti. Selahattin başkan şöyle bir söz vermişti, dedi ki; ‘Seni başkan yaptırmayacağız’. Selahattin ve HDP verdiği sözü tuttu. Bir söz daha veriyoruz. Bu mafya iktidarına son vereceğiz. 24 Haziran günü aklını ve vicdanını dinleyen herkes, HDP’li olsun olmasın, mührünü meşe ağacına verecek. Oy vermekle iş bitmiyor. Herkes oyuna sahip çıkacak. 24 Haziran gecesi bayram olacak.”

ERSOY: ÜLKEYİ YENİDEN KURACAĞIZ

HDP 2. Bölge 2. sıra milletvekili adayı Oya Ersoy, “Biz burada bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek için varız” diyerek sözlerine başladı. Bugün yaşanan ekonomik ve siyasal krizin sorumlusunun AKP iktidarının olduğunu vurgulayan Ersoy şöyle devam etti: “16 yıllık AKP iktidarının politikalarının sonuçlarını yaşadığımız ekonomik, siyasal krizleri ile karşı karşıyayız. Bu krizi çözecek olan soldur, halkların birleşik mücadelesidir. Seni başkan yaptırmayacağız diyen Sayın Selahattin Demirtaş içeride. Biz bu ülkenin gençleri, kadınları, Kürtleri, Türkleri, Araplar, bu ülkenin gerçek sahipleri bu politikaları tersine çevireceğiz. Tahrip ettikleri bu ülkeyi ve toplumu yeniden kuracağız.”

AVCI: HDP ‘DEN KORKUYORLAR

İstanbul 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Avcı, “HDP’den korkuyorlar. İyi ki korkuyorlar. Korkmasalardı bir sorun vardı zaten. 24 Haziran’da ellerine çanta verip gönderecek olan bizler olacağız. Sadece çantalarını ellerine verip göndermekle olmaz, yaptıklarının hesabını verecekler. Kan döktüler, anaların gözyaşını döktürdüler. Bunun hesabını verecekler. Bizler ‘direnmek yaşamaktır’ dedik. Bugüne kadar boynumuz bükülmedi. Çünkü bizler haklıyız. Bugün burada görülen resim kutlu bir resimdir. Bu resim iyi okunmalıdır” dedi.

KORKUTAN: 24 HAZİRAN’DA GÜNEŞ BİZİM İÇİN DOĞACAK

İstanbul 2. bölge 5. sıra milletvekili adayı Tülay Korkutan, alanı dolduran kadınlara selam vererek sözlerine başladı. “Burada çok kıymetli kadınlar var. OHAL’e rağmen sokakları terk etmeyen kadınlar var” diyen Korkutan, “Öğrenciler, feministler, sosyalistler burada. AKP iktidarı 16 yılda en fazla bizlere, kadınlara çektirdi. 24 Haziran’da onun için AKP iktidarına çok güzel cevap vereceğiz. Emekçiler, işçiler, kadınlar, sosyalistler, Kürtler bizim için 24 Haziran’da güneş bizim için doğacak. Kadınlarla değişecek.”

PİROĞLU: SARAYI YIKMAYA, KARANLIĞI DAĞITMAYA GELİYORUZ!

HDP İstanbul 1. Bölge 2. sıra milletvekili adayı Musa Piroğlu “Bana dediler ki seni otobüsün üstüne çıkaralım mı? Ben de dedim ki engeller aşılmak için vardır. HDP engelleri aşmak için vardır. Zindanlar sesi kısmak için vardır. Onları yıkmak için geliyoruz. Bu ülke tarihinin en kader belirleyici seçimi ile karşı karşıyayız. HDP’nin saflarında bir araya gelenler umudu büyütmek, yükseltmek için geldik yan yana. Saray’daki ‘tek dertleri beni devirmek için geldiler bir araya’ diyor. Doğru ve eksik söylüyor. Evet biz Saray’ı yıkmaya geliyoruz. Karanlığı dağıtmaya geliyoruz” diye konuştu.

BAŞ: 24 HAZİRAN’DA HALKLARIN BİRLEŞİK TOKADINI ATACAĞIZ

HDP 1. bölge 3. sıra milletvekili adayı Erkan Baş ise şöyle dedi: “Büyük bir yolculuğun ilk adımını hep birlikte atıyoruz. Şimdi Gezi barikatlarındaki tokadı, 7 Haziran tokadını anlamayanlara halkların birleşik tokadını atmaya geliyoruz. 16 yıldır direndik, teslim olmadık, bu sefer kazanmaya geliyoruz. Bizim sizden, bizden başka hiçbir şeyimiz yok. Mutlaka direnen halklar, birleşen halklar kazanır. 24 Haziran’da büyük adımı atacağız. Gezi direnişindeki kardeşlerimizin, Soma’daki kardeşlerimizin, Sur’da, Cizre’de katledilen kardeşlerimizin hesabını sormak boynunuzun borcudur. Bu iktidarı ancak ve ancak yan yana durursak yıkabiliriz. Onun için senle değişir diyoruz. Onun için yıkacağız diyoruz.”