Buldan: Kapımız ittifaka açık!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ülkeyi yönetmeye aday olduklarını, AKP-MHP'nin çaresiz durumda olduğunu belirtti. Buldan, ittifakın önemine değinerek, "Gelecek, bizimle ittifak yapacak tüm muhalefet partilerine kapımız açık" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halk iradesine yönelik süreklileşen darbelere ve saldırı politikalarına karşı partisinin başlattığı Demokratik Mücadele Programı kapsamında Kars İl Örgütü'nü ve Kars Belediyesi'ni ziyaret etti.
Partisinin il örgütünde bir konuşma yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, "Halkın sağlığını önceleyen politika pandemi süresince gözetilmedi ve halkın sağlığı hiçe sayıldı. Biz halkımızın sağlığının her şeyin önünde geleceğini bildiğimiz için bunu özellikle halkımız ile paylaşmanın yol ve yöntemlerini her zaman aradık ve bulduk" dedi.

'DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR'

"Pandemi sürecinde binlerce insan yaşamını kaybetti. Pozitif vaka sayıları hâlâ çok yüksek. Ölüm riski hâlâ var" diyen Buldan, şöyle devam etti:
HDP'liler, Kürtler cezaevinde kalmaya devam ediyor; bu tam da düşman hukukudur.
Bu ülkede iki ayrı hukuk işletiliyor. biri suç işleyenlerin özgürlüğüne hizmet eden ve Saray'ın talimatıyla tahliyeleri gerçekleştiren sistem, diğeri de HDP’li Kürt, demokrat, aydın ve yazarlara işletilen hukuk. İşte biz bu iki ayrı hukuk sisteminin Türkiye’ye büyük zararlar vereceğine iniyoruz.
Türkiye’nin ihtiyacı demokrasi ve barışı inşa etmektir.
Berberoğlu tahliye edildi, Güven ve Farisoğulları cezaevinde; ayrı bir hukuk derken tam da bunu kastediyoruz.
Şimdi HDP’nin bütün bunlara sessiz kalmasını istiyorlar. HDP'nin tüm bunlar karşısında diz çökmesini, boyun eğmesini istiyorlar. Kusura bakmayın HDP Türkiye’nin 3’üncü büyük partisidir, milyonların gönlünde taht kurmuş bir partidir, 7 milyon insanın oy verdiği bir partidir.
Şimdi bütün TV kanallarında 'HDP kapatılsın kapatılmasın mı' tartışması yapılıyor. HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir, kapısına kilit vurulacak bir parti değildir. Siz insanların beyninde, yüreğinde, vicdanında HDP’yi kapatamazsınız."

'HDP YÖNETMEYE ADAY'

Buldan, "Tüm bunlar AKP hükümetinin çaresizliğinin göstegesidir" diyerek, şöyle konuştu:
"Anketlerde düşüş yaşadıklarını gördükleri andan itibaren yaptıkları tek şey HDP’ye saldırmak, vurmaktır. HDP'yi kriminalize etmektir. Şunu açık ifade etmek istiyorum ki, AKP küçüldükçe HDP daha çok büyüyor, daha çok oy kazanıyor. Çünkü bizler Türkiye'de barışın, demokrasinin, özgürlüklerin güvencesiyiz.
Biliyorlar ki HDP en yakın seçimde Türkiye'yi yönetmeye aday olarak alanlara çıkacak.
Bu ülke sizin babanızın mülkü değildir, bu ülkeyi siz kurmadınız, bu ülkede sadece siz yaşamıyorsunuz. Bu ülkede Kürtler, Türkler, Azeriler, Çerkesler, farklı inançlar, farklı mezhepler 82 milyon birlikte kardeşçe yaşarken siz buna darbe vuramazsınız."

'KAPALI KAPILAR ARDINDA İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ'

İttifaklara ilişkin değerlendirme yapan Buldan, şunları kaydetti:
"Şimdi HDP'yi bir öcü parti olarak gösteriyorlar ve önümüzdeki seçimlerde bizimle ittifak yapılmaması için önlemler almaya başladılar. Bakalım biz başkalarıyla ittifak yapacak mıyız? Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan milyonlarca insanın oy verdiği bir parti başkalarına gitmek yerine diğer partilere kapısını açacak, şeffaf ve demokratik bir ittifakın kapısını açacak. Vallahi isteyen gelir, istemeyen gelmez. Bu kadar basittir ve nettir bizim anlayışımız.
Hiç kimse kapalı kapılar ardından HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak. Bunu kabul etmiyoruz, halkımız bunu kabul etmiyor. Halkımız şeffaf ve açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız tüm muhalefet partilerine açık. Gelecek, bizimle ittifak yapacak tüm muhalefet partilerine kapımız açık. Bu faşizmi ve baskıcı şiddet politikalarını, kayyumcu ve gaspçı anlayışı ancak ve ancak demokratik mücadelemizi yükselterek, ittifaklarımızı güçlendirerek, demokrasi yolunda ilerleyerek durdurabiliriz.
Diğer partileri yok saymak, inkâr etmek ve her yaptığı etkinliği başka bir algı oluşturarak kriminalize etmek Türkiye'yi yönetenlerin hakkı da değildir, haddi de değildir. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye halklarına büyük bir umut verdik. Bu umudu ve cesaretimizi giderek büyüttük. Dün 7 Haziran’ın yıldönümüydü. Görüyoruz ki HDP, her seçimden büyük bir başarıyla çıktı. Evet, 7 Haziran bizim miladımızdır, tarihsel dönüm noktamızdır. Bu 7 Haziranlar her seçimde ortaya çıkacaktır.
Cezaevlerini, işkenceleri, ölümleri bilen bir gelenekten geliyoruz, korkumuz yok."