Buldan: Milyonlar Öcalan'ın özgürlüğünü istiyor

Şengal ve Maxmur'a saldırıları kınayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İktidar savaş politikalarının hesabını 31 Mart’ta verecek" dedi. Buldan, milyonların tecridin kalkmasını istediğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ağrı'da halkla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Buldan, soykırımcı saldırıların yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "3 yıl önce ablukalarla, 'sokağa çıkma yasakları'yla, insanlarımızın evlerinin yerle bir eden; Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de, Şırnak’ta taş üstünde taş bırakmayan zihniyet, bugün yine aynı yol ve yöntemlerle, savaş çığırtkanlığıyla, gözaltılarla, baskılarla kendi iktidarını korumaya çalışıyor" dedi. 

ŞENGAL VE MAXMUR'A SALDIRILAR KINANDI

Buldan, "İktidar savaş politikalarının hesabını 31 Mart’ta verecek" mesajını verdi.

Şengal ve Maxmur’a yapılan saldırıları lanetlediğini söyleyen Buldan, "Şengal halkı IŞİD’e karşı cesurca direnen, IŞİD’i o topraklardan atan bir halktır. Şengal’e Maxmur’a saldırarak milliyetçi oyları kendine çevirmek isteyen AKP hükümeti, bu çatışmalı süreçten bir an önce vazgeçmelidir. Suriye toprakları sizin topraklarınız değildir. Oradaki insanlar barış ve huzur içinde bir arada yaşıyorlarsa buna saygı duymaktan başka çareniz yoktur" diye belirtti. 

'SİYASİ REHİNELER...'

"Türkiye’de kimse yargının bağımsızlığından ve tarafsızlığından bahsedemez" diyen Buldan, "Demirtaş, Yüksekdağ ve milletveklili arkadaşlarımızın duruşmalarındaki tavrı hepimize örnek teşkil etmektedir. Biz biliyoruz ki Demirtaş da Yüksekdağ da Baluken de Mukaddes Kubilay da bugün siyasi rehinedir" diye ekledi.

'MİLYONLARIN TALEBİ'

Açlık grevindeki Leyla Güven’in talebinin milyonların talebi olduğuna dikkat çeken Buldan, şunları kaydetti:

"37 gündür cezaevinde bedenini açlığa yatıran Leyla Güven’in talebinin milyonların talebi olduğunu ifade etmek isterim. Bu talep barış ve demokrasiden yana olanların talebidir. Bu talep Sayın Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasına yöneliktir. 

3 yıldır Sayın Öcalan ailesi ve avukatları ile görüştürülmüyor. Mektuplaşma ve telefonlaşma hakkı elinden alınmış, tam bir izole politikası ile karşı karşıyadır. Ancak Sayın Öcalan’ın da içerisinde olduğu, hepimizin katkı sunduğu barış ve müzakere sürecine herkes tanıklık etti. Ne zaman ki İmralı’nın kapısına kilit vuruldu, o zaman hukukun, adaletin askıya alındığını gördük."

'AĞRI'DA YİNE KAZANACAĞIZ'

Ağrı Belediyesi'nin rehin tutulan eş başkanı Mukaddes Kubilay'ı selamlayan Buldan, "Tek bir yolsuzluğu olmayan Mukaddes yoldaşımızın cezaevinde olmasına en iyi cevabı Ağrılı kadınlar verecektir" dedi.

Buldan, "Sevgili Sırrı Sakık Ağrı Belediyesi'ne büyük hizmetler verirken yerine kayyum atandı. O kayyumun ilk işi Kürt halkının değerlerine saldırmak, Ehmedê Xanî’nin büstünü yıkmak olmuştur. 31 Mart’tan sonra Ahmedi Xanî’nin büstü ve parkı sizlerin elleri ile açılacaktır" diye ekledi.

Ağrı’dan kimi aday gösterirsek gösterelim Savcı Sayan’ı yenecektir

Buldan, "AKP’nin Ağrı’dan gösterdiği adayı herkes biliyor. Buradan kim aday olursa olsun Savcı Sayan’ı mutlaka yenecektir" derken,  "Kaybedeceğini bilen AKP önemli isimlerini bu bölgeye göndermedi. Tartıştıkları yerler sadece İstanbul’dur, Ankara’dır, İzmir’dir. Ama Ankara’da da, İzmir’de de İstanbul’da da oluşturacağımız güç birlikleri ile bu faşizan uygulamalara mutlaka ders vereceğiz" şeklinde konuştu.

'SEÇİMLER CEZAEVLERİNDE ETKİLİ OLACAK'

Baskı ve şiddet politikalarına karşı 31 Mart’ta destan yazacaklarını dile getiren Buldan, şöyle devam etti: 

"Cezaevindeki arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmasında seçimler etkili olacaktır. Seçilen her bir belediye eşbaşkanımız, cezaevindeki arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasına vesile olacaktır. Her bir oy demokrasiye, barışa, özgürlüklere verilecek olan oydur. Mutlaka kazanmalıyız. Roboski’de, Zilan’da, Ankara’da, Suruç’ta katledilen arkadaşlarımıza sözümüz var. Onların bıraktığı bayrağı bizler devralacağız. Bu barış mücadelesini hep birlikte taçlandıracağız."