Buldan ve Sancar'dan Newroz mesajları

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Newroz mesajları yayımladı.

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Newroz Bayramı için görüntülü kutlama mesajı yayımladı. Dayanışma çağrılarının ön plana çıktığı video mesajlarında Buldan ve Sancar, özetle şunları söyledi:

BULDAN: DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK TEMEL İHTİYAÇ

Pervin Buldan: "2013 Newrozu geçerliliğini korumaktadır; barış, demokrasi ve özgürlük temel ihtiyaçtır.
Bu dönemi biraz daha birlikteliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirerek atlatacağımıza olan inancımızı özellikle belirtmek istiyorum. Yeter ki dayanışma duygularımızı koparmayalım, yeter ki cesaretimizi yitirmeyelim. Yeter ki toplumsal barışımızı sağlayalım. Tüm halklarımızın, Ortadoğu halklarının ve Kürt halkının Newroz Bayramını bir kez daha en içten duygularımla kutluyor, barışa ve içinde bulunduğumuz günler açısından sağlıklı günlere vesile olmasını yürekten temenni ediyorum."

SANCAR: YENİ DÜNYA DAYANIŞMAYLA KURULACAK

Mithat Sancar: "Bütün yapımız ve 26 belediyemizle salgına karşı var gücümüzle çalışıyoruz. Newroz mitinglerimizi de zaten bu nedenle iptal ettik.
Newroz Kürtlerin kimliklerini görünür kıldıkları ve bunu dünyaya beyan ettikleri tarihtir.
Hâlâ Newroz'un 2013 ruhuna uygun bir tarzda bütün haklara özgürlük, barış ve kardeşlik vesilesi olarak görülmesinde ısrar ediyoruz.
Yerel yönetimlere, demokratik kuruluşlara ve meslek örgütlerine seslenmek istiyorum. Gıda ve hijyen başta olmak üzere toplumun temel ihtiyaçlarını tespit edelim. Yaşanan sorunları çözmemizin ve bu krizi aşmamızın tek yolu dayanışmadır. Yeni bir dünya halkların dayanışmasıyla yaratılabilir. Geleceğe uzanan umut yolları bu dayanışma içerisinde inşa edilecektir.
Gelin, Newroz'u bu topraklarda dayanışmayı yükseltmenin miladı yapalım.
Kürt halkı başta olmak üzere bütün halklarımızın 2020 Newroz'unu bir kez daha kutluyorum."