Bünyan'dan sürgün edilen tutsaklara işkence sürüyor

Geçen ay Kayseri Bünyan Cezaevi’nden Malatya Akçadağ Cezaevi’ne sürgün edilen siyasi tutsaklara yönelik işkence ve kötü muamele sürüyor. Siyasi tutsaklar, “Burası yerli ve milli bir cezaevidir. Ölüm var, taviz yok” diyerek tehdit ediliyor.

Kayseri Bünyan Cezaevi’nde bir süredir yaşanan işkence ve kötü muamele tüm tepkilere rağmen artarak devam ediyor. Söz konusu işkencenin kamuoyuna yansımasının ardından cezaevi yönetiminin, kaba dayak ve kötü muamele işkencesini daha da arttırdığı öğrenildi.

Yaklaşık bir ay önce Kayseri Bünyan Cezaevi’nde bulunan  toplam 30 kişilik siyasi tutsak, iradeleri dışında çeşitli cezaevlerine sürgün edildi. 

Sürgün olayı, hapishanede bulunan siyasi tutsakların ailelerini aramasıyla ortaya çıkmıştı. 

Söz konusu grubun içinde 8 siyasi tutsak da Malatya Akçadağ Cezaevi’ne sürgün edildi. 

Akçadağ Cezaevi’ne gelen tutsaklara cezaevi yönetimi ve askerler tarafından işkence yapıldığı ortaya çıkmıştı.

‘BURASI YERLİ VE MİLLİ CEZAEVİDİR’

Siyasi tutsaklar aileleri aracılığıyla “Biz burada öldürüldükten sonra kimse fotoğraflarımızı kaldırmasın, bir şey yapılacaksa hemen bugün yapılmalı. ‘Burası yerli ve milli cezaevi. Ölüm var, taviz yok’ diyerek tehdit ediliyoruz. Geldiğimiz cezaevinden getirdiğimiz takma diş, gözlük gibi yaşamsal malzemelerimize el konuldu" dedi.

‘NE YAPILACAKSA YARIN DEĞİL BUGÜN YAPILSIN’

Tutsaklar devamla şu ifadelere yer verdi: "Hasta tutsak Mehmet Yamaç arkadaşımız, yapılan işkenceyle öldürülme noktasına getirildi. Şimdiye kadar cezaevlerinde ‘intihar’ etti diye belirtilen tüm siyasi tutsaklar, aslında çeşitli işkence yöntemleriyle öldürüldü. Cezaevlerinde her gün ölümler yaşanıyor ve iktidar buna ‘intihar’ diyor. Bunlar kesinlikle yalandır. Bizler şu an burada bulunan siyasi tutsaklar olarak can güvenliğimiz yoktur. Bu konuda demokratik kamuoyunun acilen harekete geçmesi gerekmektedir. Bir şey yapılacaksa bugün yapılmalı, biz öldükten sonra değil!“ çağrısında bulundu.